Με θλίψη αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώργο Κουρή στην τελευταία του κατοικία


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, στον Ι.Ν. Υπαπαντής Θεοτόκου Σισσιωτίσης στο Αργοστόλι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, παρουσία συγγενών και πλήθους κόσμου που αποχαιρέτησε τον Γιώργο Κουρή στην τελευταία του κατοικία.
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και απλοί φίλοι του Γιώργου ήλθαν να συλλυπηθούν τους οικείους του και να τον αποχαιρετήσουν.
Με δάκρυα στα μάτια οι οικείου του, ιδιαίτερα τα εγγόνια του που έκλαιγαν με λυγμούς για το χαμό του παππού τους, του είπαν το τελευταίο αντίο.
Μεταξύ άλλων διακρίναμε: τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Παν. Δρακουλόγκωνα και Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κεκάτο, τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο, τον γνωστούς δημοσιογράφους κ.κ. Νίκο Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κωνσταντάτο και άλλους πολλούς φίλους του Γιώργου Κουρή.
Ο Γιώργος Κουρής, μαχητικά εκρηκτικός χαρακτήρας, δεν φοβόταν να συγκρουστεί από πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο εργάτη, αλλά όταν κάποιος βρίσκοταν σε ανάγκη έκανε οτιδήποτε να τον βοηθήσει. Προσωπικά, τη δεκαετία του '80 όταν εργαζόμουν στην “Αυριανή” τσακωθήκαμε. Όταν όμως η σύζυγος μου περνούσε μία πολύ δύσκολη κατάσταση στην υγεία της, την βοήθησε με τις γνωριμίες του. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμασταν τα καλοκαίρια, εδώ στα Λουρδάτα που τόσο αγάπησε και ομόρφηνε με τα κτήματά του. Τον ρώτησα κάποια στιγμή. “Θυμάσαι γιατί τσακωθήκαμε”; “...δεν θυμάμαι και ούτε θέλω να θυμηθώ”. Αυτός ήταν ο Γιώργος Κουρής. Συγκρουσιακός αλλά και φιλεύσπλαχνος.
Καλό ταξίδι Γιώργο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1