Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον "Παπουτσάνη"


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στον "Παπουτσάνη", διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μπει τέρμα στο καθεστώς των εργολαβιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Να πληρώνονται με βάση τις τελευταίες συμφωνίες του σωματείου με την εταιρεία. Να επαναφέρει η εργοδοσία τα εθιμικά επιδόματα.
Να τηρούνται τα ωράρια εργασίας.
Να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι με βάση το χρόνο που εργάζονται.
Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Στις 7 Ιούνη πραγματοποίησαν νέα στάση εργασίας από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. και πρόσθετα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας στη Χαλκίδα για τις ΣΣΕ, αλλά και για τις καταγγελίες για πρόσληψη απεργοσπαστών.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το συνδικάτο τροφίμων - ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
"Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την οποία ισχυρίζονται ότι μπορούν να υλοποιήσουν ακόμα καλύτερα οι υπόλοιποι διεκδικητές του κυβερνητικού θώκου.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την ανάπτυξή τους που τσακίζει τις ζωές μας.
Έχουμε πολλά όμως να προσμένουμε από τους αγώνες μας για την ίδια μας τη ζωή, που βάζουν στο στόχαστρο την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.
Με διεκδικήσεις που να αντιστοιχούν στην εποχή μας, η οποία παρέχει δυνατότητες να ζήσουμε με όλες τις ανέσεις και αυτό δεν γίνεται γιατί έχουμε στο σβέρκο μας μια χούφτα παράσιτα.
Ανεξάρτητα σε ποιον εργασιακό χώρο ή κλάδο αναπτύσσονται τέτοιοι αγώνες είναι ανάγκη να δέχονται την αλληλεγγύη όλων μας".
Τις προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας " Παπουτσάνης" να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, που εδώ και ένα μήνα αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η πανελλαδική ένωση ελαιουργοσαπωνοποιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής