Ανοιχτή η διαδικασία συμμετοχής στα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ


Ανοιχτή είναι η διαδικασία συμμετοχής στα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο συμβούλιο κοινωνικού ελέγχου -ΣΚΕ της ΕΡΤ, είναι εθελοντική και έχει διετή θητεία. Η επιλογή των μελών γίνεται με κλήρωση, και ειδικά για το ΣΚΕ Αττικής, μία φορά το μήνα χρειάζεται η συμμετοχή στη συνεδρίασή του, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Το ΣΚΕ Αττικής θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίασή του στις 26 Ιουνίου.
Το ΣΚΕ Αττικής, έχει έδρα το Ραδιομέγαρο και αποτελεί πρότυπο για τα υπόλοιπα 12. Αποτελείται από 110 μέλη, 55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες, που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές επιτροπές.
Τα ΣΚΕ είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα, κι αποτελούν μια πρότυπη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καινοτομική πρωτοβουλία της ΕΡΤ για το συμμετοχικό έλεγχο, με στόχο τη βελτίωση και προσαρμογή της στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτών.
Η αίτηση συμμετοχής στα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://polites.ert.gr/aitisi-ske/
Τα συμβούλια καταθέτουν τις απόψεις τους για το πρόγραμμα, στο δ.σ. της ΕΡΤ, κάνουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ελέγχουν την τήρηση των προβλεπόμενων προγραμματικών υποχρεώσεων της ΕΡΤ.
Το συμβούλιο κοινωνικού ελέγχου - ΣΚΕ Κεντρικής Μακεδονίας, έχει 60 μέλη, 30 από τα οποία είναι πολίτες και 30 εκπρόσωποι φορέων.
Κάθε περιφέρεια της χώρας αναμένεται να διαθέτει ένα συμβούλιο κοινωνικού ελέγχου, με κριτήρια που αντιπροσωπεύουν τόσο το κοινό της ΕΡΤ, όσο και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Τα μέλη των υπολοίπων συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου, θα καθορίζονται με φθίνουσα τάξη μεγέθους, ανάλογα με την πληθυσμιακή πυκνότητα της κάθε περιφέρειας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής