Στα Ψαχνά Εύβοιας ο Υπουργός Παιδείας


Κώστας Γαβρόγλου στα Ψαχνά Εύβοιας: Επίσκεψη στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, δηλώσεις για το "Συγκρότημα Ευρίπου", και τις συνέργειες πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Το πόρισμα για τις συνέργειες μεταξύ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο, και θα κατατεθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση, ανακοίνωσε σήμερα στα Ψαχνά Εύβοιας, σε συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ο Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων.
Κατόπιν αναλύοντας τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ, ο υπουργός τόνισε, ότι σε ένα διεθνές περιβάλλον έντονων ανακατατάξεων, έχουμε ως χώρα ανάγκη από ισχυρά και δυναμικά πανεπιστήμια με έντονη διεθνή παρουσία, στα οποία να μπορούν να φοιτήσουν όσοι Έλληνες το επιθυμούν, να διαμορφώνουν ενεργούς πολίτες, να παρέχουν στους αποφοίτους τους γνώσεις και δεξιότητες υψηλού επιπέδου και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.
Αυτούς τους στόχους υπηρετεί η στρατηγική του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης που εστιάζει στις συνέργειες ανάμεσα σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα ώστε να αποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και να χαράξουν τον ακαδημαϊκό χάρτη των επόμενων δεκαετιών.
Ο Κώστας Γαβρόγλου στη συνέχεια, ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ για τη δημιουργική τους πρόταση για το "Συγκρότημα Ευρίπου", και παρακάλεσε τον Θωμά Σφηκόπουλο να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις του ιδρύματος.
Ο υπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, επισκέφτηκε σήμερα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά Εύβοιας, συνοδευόμενος από τον αντιπρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας Θωμά Σφηκόπουλο.
Τον υπουργό υποδέχτηκαν στο δημαρχείο στα Ψαχνά, οι δήμαρχοι Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, και στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, ο πρύτανης Πέτρος Λάμψας, καθηγητές, μέλη του ιδρύματος και τοπικοί φορείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1