Οι μαθητές του γενικού λύκειου Ν. Αρτάκης ξεναγήθηκαν στο κοινοβούλιοΣτους χώρους του ελληνικού κοινοβουλίου ξεναγήθηκαν χθες οι μαθητές της 2ης τάξης  του γενικού λύκειου Νέας Αρτάκης, από τον Αναστάσιο (Τάσο) Πρατσόλη, βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μαθητές μεταξύ άλλων, είδαν την έκθεση "Ιωάννης Καποδίστριας" στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, και την έκθεση για το εθνικό καποδιστριακό πανεπιστήμιο, στο περιστύλιο.
Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα της ολομέλειας της βουλής, η οποία ήταν διαθέσιμη, αφού δεν υπήρχε κοινοβουλευτικό έργο. Ο βουλευτής παρουσίασε στους μαθητές τη χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα, και ανέλυσε τις βασικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα στάδια νομοθέτησης.
Ακόμη, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των μαθητών και ευχήθηκε να πυκνώσουν οι επισκέψεις, καθώς έτσι ενισχύεται η εμπέδωση των αξιών και της σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Είναι ευθύνη όλων μας, είπε, η υποστήριξη του εμπλουτισμού αυτών των δράσεων στο πλαίσιο του διδακτικού έργου των σχολείων, ώστε να  διαπαιδαγωγούμε υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός