Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάςΣτην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα", πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, στις 6μμ, η εκδήλωση - ομιλία για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς, του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αυλωνιτών.
Στη διάρκεια της δίωρης εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Αυλωνίτικη φορεσιά, από την κ. Γιούλη Νταβαρία, και την κ. Μαίρη Σαμπάνη, φυσικό, πρόεδρο του συλλόγου, και ακόμη χαιρέτησαν η κ. Ελευθερία Αράπογλου, Έφορος του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας, και στελέχη του τμήματος εθνικών παραδόσεων και λαογραφικού αρχείου.
Ακόμη, προβλήθηκαν διαφάνειες και παρουσιάστηκαν κεντήματα της Αυλωνίτικης φορεσιάς, τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από τις κ., Σιδερή Βασιλειάδου, και Βούλα Νάνου, μέλη του συλλόγου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ., Ελένη Φωτιά, εκπαιδευτικός, Βούλα Πατσουλέ, νομικός, Φανή Τζεβελέκου και Χριστίνα Ογλάνη.
Η εκδήλωση δημιούργησε νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων των δύο φορέων.
Πού: "Σπίτι με τ’ Αγάλματα", Τζιαρντίνι 14, Χαλκίδα
Πότε: 25 Φεβρουαρίου, 6μμ
Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2221023118, email: info@lech.gr και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις1. http://lech.gr/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1