Κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΛΜΕ Εύβοιας και του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών ΧαλκίδαςΚοινή συνέντευξη Τύπου διοργανώνουν η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, την Πέμπτη 1 Μάρτη, στις 12.30μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο παιδείας στις 2 Μάρτη, στη 1μμ
Πάγια θέση μας, σημειώνεται στη ανακοίνωση των φορέων, είναι ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, κάτω από ένα κοινό πλαίσιο δράσης με σκοπό τη διεκδίκηση μόνιμων και μαζικών διορισμών, μακριά από διχαστικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις, που σκοπό έχουν να διασπάσουν τον κλάδο μας.
Το σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μνημονιακό σχολείο των περικοπών και της εξοικονόμησης των δαπανών, είναι ένα κουτσουρεμένο σχολείο, στο οποίο οι μαθητές τελειώνουν τα μαθήματα στις 13.15 και όχι στις 14.00 όπως παλαιότερα και το ολοήμερο δεν έχει μόνιμο δάσκαλο για να γίνεται η προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να περικοπούν θέσεις εργασίας και να εξοικονομηθούν περίπου 4000 εκπαιδευτικοί.
Απαιτείται η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αναπληρωτές με 16 χρόνια προϋπηρεσίας που να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε χρόνο να αναπληρώνουν τους εαυτούς τους.
Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να ανακοινώνει 20.000 μόνιμους διορισμούς και να μην πραγματοποιεί κανέναν! Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργεί 5000 οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ - και ορθά - για τους συμβασιούχους και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται πολλά περισσότερα χρόνια, να μην λέει λέξη.
Η ενημέρωση για τα προβλήματα της παιδείας είναι ζωτικής σημασίας, γιατί σε περιόδους κρίσης η επένδυση σε μια ποιοτική εκπαίδευση είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε για μια ζωή αξιοπρέπειας.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ        
Νίκα Χαρά    
Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας
Κορωναίου Βέτα
Παράλληλα, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρείς τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος ή τις τρείς πρώτες του μεσημεριανού, για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο παιδείας την Παρασκευή 2 Μαρτίου στη 1μμΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός