Νέες παραγωγικές πρωτοβουλίες σε Αυλώνα, Χαλκούτσι Ωρωπού, και Ωρωπό


Γιάννης Λιάκουρης, στον Αυλώνα Αττικής, Μαρία Ταλιαντζή στο Χαλκούτσι Ωρωπού, και Άννα-Μαρία Τσαρουχά, στον Ωρωπό
Τρείς νέοι δραστήριοι πολίτες αναπτύσσουν αυτή την περίοδο τις δικές τους νέες παραγωγικές πρωτοβουλίες στον Αυλώνα, στο Χαλκούτσι Ωρωπού, και στον Ωρωπό, και δίνουν το δικό τους μήνυμα ανανέωσης της οικονομικής ζωής της περιοχής.
Πρόκειται για τον Γιάννη Λιάκουρη, στον Αυλώνα Αττικής, που εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων.
Με την ονομασία ''Στο Χωριό'', βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Αθηνών 43, στον Αυλώνα, και διαθέτει γιαούρτια και ρυζόγαλα παρασκευασμένα με τοπικό πρόβειο γάλα, παραδοσιακά ζυμαρικά, χυλοπίτες, ταλιατέλες, κριθαράκι, σφολιάτες, καφέ εσπρέσο κλπ. Τηλ. επικοινωνίας 22950 42 989 & 6977 621 190
Η δεύτερη πρωτοβουλία ανήκει στη Μαρία Ταλιαντζή, που εδώ και λίγο καιρό ανανέωσε το εστιατόριο ''Αλμύρα'', που λειτουργεί στο λιμάνι του Χαλκουτσίου Ωρωπού, στη λεωφόρο Ποσειδώνος & Κύπρου 1.
Η νεαρή επαγγελματίας όμως, δεν αρκείται στην παραδοσιακή λειτουργία του καταστήματός της. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει τις σπουδές της στη σχολή μαγειρικής του ΟΤΕΚ στην Ανάβυσσο, τη διετία 2011-2012 και συνεχίζει τις σπουδές τη φετινή χρονιά, στη σχολή κρέατος του υπουργείου γεωργίας, σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει και πρακτική σε καταστήματα. Τηλ. επικοινωνίας 22950 71237.
Η τρίτη πρωτοβουλία ανήκει στην Άννα - Μαρία Τσαρουχά, στον Ωρωπό. Με σπουδές στις κοινωνικές επιστήμες bsc, σε παν/μιο της Αγγλίας, ασχολείται με την ενημέρωση, με τη λειτουργία των ειδησεογραφικών μπλόγκ ''Ο Φάρος'' και''Ωρωπός Απ…όψεις'', στον Ωρωπό.
Εδώ και λίγο καιρό μπήκε στον εκδοτικό χώρο. Κυκλοφόρησε την ειδησεογραφική free πρές εφημερίδα ''Φάρος'' στον Ωρωπό, με απόψεις, αρθρογραφία, νέα πρόσωπα και νέα προσέγγιση, που συμβάλει στην ανανέωση του ενημερωτικού προφίλ του Ωρωπού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός