Στήριξη του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας, από τις επιχειρήσεις εστίασης & αναψυχής


Τόσο η Χαλκίδα όσο και η ευρύτερη περιοχή επλήγη καθοριστικά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης από το κλείσιμο και των τελευταίων εργοστασιακών και βιοτεχνικών μονάδων, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και την συνεπακολουθούμενη δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των κατοίκων της. Ο κλάδος δε της εστίασης & των υπηρεσιών αναψυχής, όπως είναι λογικό, υπέστη το σοβαρότερο πλήγμα καθώς οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των καταναλωτών άλλαξαν δραστικά, τονίζεται σε ανακοίνωση υποστήριξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού 2018 της Χαλκίδας, των επιχειρήσεων εστίασης & αναψυχής.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου έκλεισαν και πολλές ακόμα απειλούνται με παύση της δραστηριότητας τους. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις μας απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους και ενισχύουν την τοπική οικονομία ανακυκλώνοντας ένα μεγάλο μέρος του κύκλου εργασιών σε πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων και επαγγελματιών της πόλης μας. (τροφοδοσία, κατασκευές, υπηρεσίες κ.α.)
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από το δήμο Χαλκιδέων και άλλους φορείς όπως η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο κ.α. προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και η εισροή επισκεπτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας είναι οι επιτυχημένες διοργανώσεις του Θαλασσινού Καρναβαλιού, του Ευρωμπάσκετ Νέων καθώς και άλλων μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων που όχι μόνο προσελκύουν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, αλλά αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και ταυτόχρονα τοποθετούν την Χαλκίδα στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Αυτή η προσπάθεια όχι μόνο πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί. Τα οφέλη από την αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι προφανή και άμεσα ορατά όχι μόνο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και τα ξενοδοχεία, όπως κάποιοι πιθανά πιστεύουν, αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την διοργάνωση του φετινού Θαλασσινού Καρναβαλιού που αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό επισκεπτών κάθε προηγούμενο, δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράσταση μας και προτείνουμε την έμπρακτη συνεισφορά των επιχειρήσεων του κλάδου μας στην επιτυχία και ομαλή διοργάνωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα προτείνετε η εθελοντική συμμετοχή στα εξής:
1. Καταβολή Χορηγιών με βάση τις προτεινόμενες κλίμακες που λαμβάνουν υπόψη την τοποθεσία και το μέγεθος της κάθε επιχείρησης. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα.
2. Αισθητική εναρμόνιση των επιχειρήσεων μας στο θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού (διακόσμηση, στολές προσωπικού κτλ) και συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις.
3. Ενημέρωση των πελατών μας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και άλλες χρηστικές πληροφορίες με διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού
Τέλος, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές των αποκριάτικων εκδηλώσεων προτείνονται τα παρακάτω για τις επιχειρήσεις που θα καταβάλλουν χορηγίες:
1. Παραγωγή και ανάρτηση ειδικών σημάτων «Χορηγού».
2. Δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων - χορηγών και των ποσών που καταβλήθηκαν.

3. Αναφορά των επιχειρήσεων - χορηγών σε σχετικές ανακοινώσεις και δελτία Τύπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός