Μουσική εκδήλωση του Συλλόγου των Αθηναίων, στην Πλάκα


• Εκδήλωση "Μουσικό ταξίδι - Νέο Κύμα", με ξεναγούς το Ματθαίο Αρταβάνη και τη "Μουσική Παρέα", διοργανώνει στις 28 Φεβρουαρίου, στις 7μμ, ο σύλλογος των Αθηναίων, σε συνεργασία με το σύνδεσμο αποφοίτων Α΄ πρότυπου πειραματικού γυμνασίου - λυκείου Αθήνας.
Στο μεταξύ, εκδήλωση κοπής της πίτας του συλλόγου, με αθηναϊκά τραγούδια από το Νίκο Ανδρουλακάκη, στο πιάνο, και απονομής των επαίνων στους αριστεύσαντες μαθητές μέλη, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο εντευκτήριο του συλλόγου, στις 20 Ιανουαρίου.
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου Ελευθέριος Σκιαδάς, στο χαιρετισμό του, κάλεσε τα μέλη του συλλόγου, που διανύει το 123ο έτος της λειτουργίας του, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αναζωογόνηση της Αθήνας, και να πάρουν ενεργά μέρος στις προσπάθειες οργάνωσης και προβολής των θησαυρών που περιλαμβάνουν τη βιβλιοθήκη και τα ιστορικά αρχεία του.
Παρουσιάστηκαν ακόμη, οι τελευταίες αρχειακές αποκτήσεις του συλλόγου, οι οποίες εκτίθενται και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αξιοποίησης τους. Δέκα τυχεροί, μετά από κλήρωση, κέρδισαν τα γούρια της χρονιάς, δημιουργίες καλλιτεχνών ειδικά για το σύλλογο των Αθηναίων. Η γιορτή έκλεισε με μελωδίες, και κρασί.
Σημειώνεται, ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Αθηναίων αποτελείται από τους, Ελευθέριο Γ. Σκιαδά, πρόεδρο, Αγγελή Παπαγγελή, και Δημήτριο Τούκα, αντιπρόεδροι, Εμμανουήλ Καρανίκα, γεν. γραμματέα, Θεοφάνη Θεοφανόπουλο, ταμία, Χρυσούλα Τσίγκρη, ειδική γραμματέα, και Σωτήριο Αγάπιο, Παναγιώτη Γυφτόπουλο, Ιωάννη Κοκκολιάδη, Χαράλαμπο Λήτο, Ερρίκο Στάγγελ, και Ευστράτιο (Στρατή) Στρατήγη, μέλη.
Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3232021, Κέκροπος 10, Πλάκα, email: info[@]syllogostonathinaion.gr
Περιοδικό Αθηναϊκά, Τεύχος 118
Πότε : 28 Φεβρουαρίου, 7μμ

Πού: Πλάκα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός