Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Τρίωρη στάση εργασίας για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 2 Μάρτη, μετάβαση στην Αθήνα, διοργάνωση κοινής συνέντευξης Τύπου με το σύλλογο Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, και παρουσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην εκπομπή "Εκτός Τάξης" στο σταθμό των εργαζομένων Χαλκίδας, αποφάσισε η ΕΛΜΕ Εύβοιας με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο παιδείας στις 2 Μάρτη, στη 1μμ
Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας, για τη στήριξη των κινητοποιήσεων των αναπληρωτών, το διοικητικό της συμβούλιο στη συνεδρίαση του, στις 26 Φλεβάρη, αποφάσισε:
Την κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας την Παρασκευή 2 Μάρτη 8-11πμ για τα πρωινά, 5-8μμ για τα απογευματινά και 9-11μμ για τα εσπερινά σχολεία, που μαζί με τις τρίωρες της ΟΛΜΕ 11-2μμ για τα πρωινά, 2-5μμ για τα απογευματινά και 6-9μμ για τα εσπερινά σχολεία, καλύπτουν όλο το εργασιακό ωράριο ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να απεργήσουν και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στο υπουργείο παιδείας.
Για την μετακίνηση στην Αθήνα εκείνη την ημέρα θα υπάρξει λεωφορείο, το οποίο θα βρίσκεται στο Βούρκο στις 11πμ για να αναχωρήσει λίγο αργότερα για το υπουργείο παιδείας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 6936192429 έως Πέμπτη 10μμ
Κοινή συνέντευξη Τύπου η οποία θα δοθεί μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ώρα 12:30μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Εύβοιας (Μιαούλη 2), ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα προβλήματα της εκπαίδευσης (χρόνια έλλειψη μόνιμων διορισμών, υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις - καταργήσεις τομέων-ειδικοτήτων, μαθημάτων κ.λ.π.)Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών/τριών μας στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης, μια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση, βάλλουν κυρίως ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.
Προτρέπουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές/τριες να φωτοτυπήσουν και να διανείμουν την επιστολή αυτή στους γονείς των μαθητών/τριών τους. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι διευθυντές/ντριες να διευκολύνουν αυτή την επικοινωνία. Το σωματείο μπορεί επίσης να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, φτάνει να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Σας αποστέλλουμε επίσης αφίσα της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις, η οποία υπάρχει και σε έντυπη μορφή και θα μοιραστεί στα σχολεία, καθώς και χρήσιμη έρευνα-μελέτη του συναδέλφου - αιρετού Πάνου Ντούλα σχετικά με στατιστικά αναπληρωτών στην εκπαίδευση.
5. Στη συνέλευση των αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο 6ο γυμνάσιο Χαλκίδας αποφασίστηκε η παρουσία αναπληρωτών/τριών στην εκπομπή "Εκτός Τάξης" της ΕΛΜΕ Εύβοιας στο σταθμό των εργαζομένων, Τετάρτη 28.2.2018 και ώρα 6-7μμ που θα είναι αφιερωμένη στις κινητοποιήσεις. Όποιος/α συνάδελφος επιθυμεί να παρέμβει να επικοινωνήσει με το σωματείο.
Συνάδελφοι/ισσες, μόνιμοι και αναπληρωτές

Θεωρούμε ότι αυτή η κινητοποίηση πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα και συμμετοχή. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι κοινά και απορρέουν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πλήττουν το δημόσιο σχολείο. Η απάντησή μας οφείλει να είναι ηχηρή και συλλογική. Να μην περιμένουμε άλλο! Να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε μαχητικοί. Για να έχουν τα παιδιά μας μορφωτικά δικαιώματα και μέλλον φωτεινό! "Για να έχουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο"!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός