Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου στο 5ο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου - "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018"Το δικό τους ραδιοφωνικό μήνυμα έστειλαν οι μαθητές του 2ου γενικού λυκείου Αλιβερίου, με την παρουσία τους στο 5ο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου, που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, από τις 15 έως τις 17 Μάρτη.
Στο φεστιβάλ με τίτλο "Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018", πήραν μέρος εννιακόσιοι μαθητές, από 45 σχολεία της χώρας και της Κύπρου.
Ο θεματικός άξονας του τριήμερου φεστιβάλ ήταν, "Δημιουργώντας για την πολιτιστική μας κληρονομιά", και διοργανώθηκε από το 6ο γενικό λύκειο Τρικάλων, με την αιγίδα του European School Radio.
Οι μαθητές του 2ου λυκείου Αλιβερίου, πήραν μέρος στο διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος, και στο διαγωνισμό αφίσας με έργο της Μαργαρίτας Φρυγανιώτη, μαθήτριας της β’ τάξης.
Σημειώνεται, ότι στη διάρκεια της πρώτης μέρας οι μαθητές παρουσίασαν τους χορούς Καβοντορίτικο και Ευβοιώτισσα, μαζί με μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας, και ακόμη οι, Σταυρούλα Ποδαρά και Δημήτρης Παπαβασιλείου, παραδοσιακές ενδυμασίες της Εύβοιας.
Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, οι μαθητές πήραν μέρος σε δράσεις, στο χώρο του 6ου γενικού λύκειου, στο μουσείο Τσιτσάνη, και στον πολυχώρο Ματσόπουλου Τρικάλων. 
Οι δράσεις αφορούσαν, τη δημιουργία ραδιοφωνικού πομπού - δέκτη, εργαστήρι φυσικής, εργαστήρι ηχοληψίας και έξυπνων κατασκευών, εργαστήρι Η/Υ, εργαστήρι δημοσιογραφίας, κ.α.
Το φεστιβάλ έληξε με την τελετή βράβευσης του διαγωνισμού "Κάν' το ν' ακουστεί 2018", παρουσία του υφυπουργού παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρικκαίων.
Τέλος, οι μαθητές επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, και ξεναγήθηκαν στις μονές Αγ. Στεφάνου και Μεταμόρφωσης του Σωτήρα. Μαζί με τους μαθητές, ήταν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, Λίτσα Γλάρου, Ηλιάνα Παπαδοπούλου και Μαρία Κιάκη.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/5fest/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1