Η σύγχρονη ελληνική ιστορία, στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στους 91,6 fm

Στη σημερινή δίωρη εκπομπή "Athens Calling - Η Αθήνα Καλεί", στις 10 το βράδυ, με θέμα τη σύγχρονη ελληνική ιστορία του 19ου - 20ου αιώνα, τις μετεξελίξεις των εθνικών θεμάτων, ελληνοτουρκικό, ΠΓΔΜ, βαλκανικά και ευρωπαϊκή ένωση, και τις πολυεπίπεδες πτυχές της εθνικής ταυτότητας, μιλούν οι, Ευγενία Μπουρνόβα, αν. καθηγήτρια οικονομικής ιστορίας στο ΕΚΠΑ, για το πώς η Αθήνα από το 1870 έως σήμερα αποτελεί την πόλη με τη μεγαλύτερη πυκνότητα γιατρών αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε πλανητικό επίπεδο.
Ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, καθηγητής ιστορίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, για το βιβλίο του "Η Μικρασιατική καταστροφή" που μόλις εκδόθηκε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, όπως και για τη σημασία της στη συγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως αποδεικνύουν και οι προχθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για αυτό το θέμα.
Ο Θάνος Βερέμης, ομ. καθηγητής ιστορίας στο ΕΚΠΑ, για το καινούριο του βιβλίο για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εκδόσεις "Μεταίχμιο".
Ο Δημήτρης Σταματόπουλος, καθηγητής στο τμήμα βαλκανικών, σλαβικών και ανατολικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, για τις βαλκανικές και ελληνοτουρκικές διαστάσεις των εθνικών θεμάτων.
Τέλος, η Λαοκρατία Λάκκα, δρ. βιολογίας, για το βιβλίο του Michel Morange, "Ιστορία της Βιολογίας", εκδόσεις "UTOPIA". Την εκπομπή συντονίζει και παρουσιάζει, ο Περικλής Βασιλόπουλος.
Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, www.facebook.com/protoprogramma.ert


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής