Γλώσσα και ποίηση στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στους 91,6 fm


Στη σημερινή εκπομπή "Η Αθήνα Καλεί", στις 10 το βράδυ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, μιλούν οι,
Φοίβη Γιαννίση, από τον Βόλο, αν. καθηγήτρια αρχιτεκτονικής, πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ποιήτρια και performer, ποιητικές συλλογές "Ομηρικά", εκδ. Κέδρος, 2009, και "Ραψωδία", εκδ. Γκούτεμπεργκ, 2016, για το ρόλο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στο γεφύρωμα ανάμεσα στις λέξεις και τις έννοιες των αρχαίων ελληνικών και την εμπειρία του σήμερα.
Νίκος Σαραντάκος, από το Λουξεμβούργο, μεταφραστής στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για την ελληνική γλώσσα, τη μοναδικότητα της, για τα 5 εκ. ή τις 150 χιλιάδες λέξεις - λήμματα, και για τη συμβατότητα της γλώσσας με τους κώδικες των υπολογιστών.
Σταμάτης Μπέης, ερευνητής στην ακαδημία Αθήνας, για τις διαδικασίες διαμόρφωσης της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας, και των άλλων γλωσσών τω βαλκανικών κρατών το 19ο αιώνα.
Την εκπομπή παρουσιάζει, ο Περικλής Βασιλόπουλος.
Πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8, Live Streaming: webradio.ert.gr/proto, www.facebook.com/protoprogramma.ertΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής