Η Ταξική Ενότητα για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του εργατικού κέντρου Εύβοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑνακοίνωση σχετικά με τη συγκρότηση Προεδρείου στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ), εξέδωσε η «Ταξική Ενότητα», συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο. Σημειώνει πως με ευθύνη της παράταξης «ΕΜΕΙΣ», η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, με το σαθρό επιχείρημα πως τώρα δεν μπορούν να συνυπάρξουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο προεδρείο, όταν είχαν κατορθώσει να κατεβάσουν κοινό συνδυασμό στις εκλογές.  
Παράλληλα, τονίζει τα έργα και ημέρες της πλειοψηφίας και καλεί «τους εργαζόμενους να απομονώσουν τα βαρίδια του εργατικού κινήματος, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. Να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να οργανωθούν, να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που τσάκιζε και τσακίζει τη δουλειά και τη ζωή μας. Να συμβάλλουν μέσα από την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, ώστε το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ταξικής Ενότητας» έχει ως εξής: 
«Η "Ταξική Ενότητα", ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ), στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 13 Μάρτη, υποστήριξε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου με βάση το αποτέλεσμα που διαμόρφωσαν με την ψήφο τους οι αντιπρόσωποι των σωματείων στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΕ.
Με ευθύνη της παράταξης "ΕΜΕΙΣ" (συνονθύλευμα δυνάμεων που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική), η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε συγκρότηση προεδρείου. Η αιτιολογία ήταν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε προεδρείο με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ! Δηλαδή, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αυτούς που μέχρι πριν 3 βδομάδες συγκροτούσαν μαζί τον ίδιο συνδυασμό και την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΕ!
Μια πλειοψηφία που ήταν μαζί και χέρι-χέρι:
Στον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων από τις πραγματικές αιτίες της αντεργατικής πολιτικής, που είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της μεγαλοεργοδοσίας, την οποία προωθούν με συνέπεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σήμερα, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προηγούμενα.
Στην υπονόμευση της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, με το ΕΚΕ να αναλαμβάνει ρόλο διαιτητή των προβλημάτων στους χώρους δουλειάς, επικαλούμενοι την εφαρμογή της αντεργατικής νομοθεσίας, οδηγώντας το Εργατικό Κέντρο σε ρόλο διαχειριστή και διαμεσολαβητή με υπουργεία και υπηρεσίες και με τους εργαζόμενους στη γωνιά.
Στη διαχείριση των διάφορων προγραμμάτων διαχείρισης της φτώχειας (επιχορηγούμενα και από επιχειρήσεις), που αποτελούν την άλλη όψη των κοινωνικών μερισμάτων της κυβέρνησης, δηλαδή της αναδιανομής της φτώχειας από τους φτωχούς στους φτωχότερους και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματική ταξική αλληλεγγύη που οργανώνουν τα συνδικάτα.
Στην απεργοσπασία και υπονόμευση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που αποτελεί διακαή πόθο εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενοι με του ομογάλακτούς τους στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Στην αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού του Συνεδρίου, που παρά την παρέμβαση της "Ταξικής Ενότητας" για τη μη νομιμοποίηση κραυγαλέων περιπτώσεων νόθων αντιπροσώπων, με τη συμφωνία "ΕΜΕΙΣ" και ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ νομιμοποιήθηκαν δεκάδες διπλοψηφίες, συνεχίζοντας παράλληλα να υπάρχουν σωματεία-φαντάσματα παραγωγής αντιπροσώπων.
Έπειτα από όλα αυτά, είναι τουλάχιστον αστείο το κάλεσμα του "ΕΜΕΙΣ" περί συγκρότησης Προεδρείου από τις αποκαλούμενες κατ' αυτούς "αριστερές δυνάμεις", όταν μέχρι και τη μέρα του Συνεδρίου λέγανε ότι ήταν δήθεν μακριά από χρώματα, κόμματα και αρώματα.
Η "Ταξική Ενότητα", δηλώνει στους εργαζόμενους, όπως και στο ΔΣ, ότι δεν θα γίνει "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" για κανέναν. Προτείνουμε τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και κάθε ένας να αναλάβει την ευθύνη που του έδωσαν οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων. Σε αυτή τη βάση θα διεκδικήσουμε τις υπεύθυνες θέσεις που αναλογούν με βάση το αποτέλεσμα όπου αναδειχθήκαμε σε 1η δύναμη, ισοψηφώντας με την παράταξη "ΕΜΕΙΣ" που πήρε την 6η έδρα έπειτα από κλήρωση, έχοντας επίγνωση ότι ο συσχετισμός στο ΕΚΕ παραμένει αρνητικός για τους εργαζόμενους.
Η "Ταξική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τα βαρίδια του εργατικού κινήματος, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. Να δυναμώσουν τα συνδικάτα, να οργανωθούν, να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής που τσάκιζε και τσακίζει τη δουλειά και τη ζωή μας. Να συμβάλουν μέσα από την ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, ώστε το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής