Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός
Ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, υφυπουργού παιδείας, στο γραφείο του χθες
Μια νέα εκπαιδευτική μονάδα απέκτησε από χθες ο Ωρωπός, και συγκεκριμένα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ωρωπού.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε χθες στις 11πμ, από τον ίδιο τον υφυπουργό παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σε αντιπροσωπεία πολιτών του Ωρωπού, που συνάντησε στο γραφείο του, στον 3ο όροφο του υπουργείου παιδείας.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παιδείας, υπογράφηκε χθες από τον υπουργό παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, η απόφαση ίδρυσης και λειτουργίας ενιαίου ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου - λυκείου Ωρωπού.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό παιδείας, η απόφαση προωθήθηκε για δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης, και σε λίγες μέρες θα έχει αναρτηθεί στο ίντερνετ.
Παράλληλα τόνισε, ότι τις επόμενες βδομάδες θα τοποθετηθεί ο πρώτος προσωρινός διευθυντής της σχολικής μονάδας, η οποία θα στελεχωθεί με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά τη νέα σχολική χρονιά 2018-19, από την 1η Σεπτέμβρη.
Την αντιπροσωπεία των πολιτών του Ωρωπού αποτελούσαν οι, Σοφία Μπασκάκη, δημοσιογράφος, Μαρία Κασαμπαλάκου, συγγραφέας και Θανάσης Τοτόμης, μαθηματικός, μέλος του συμβουλίου κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ.
Σημειώνεται, ότι ο υφυπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, δέχτηκε και συνομίλησε για περισσότερο από μισή ώρα με τους πολίτες του Ωρωπού, οι οποίοι έθεσαν το συγκεκριμένο αίτημα, μετά από σχετική πρωτοβουλία της κ. Παναγιώτας Κοζομπόλη - Αμανατίδη, βουλευτή Ν. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ στηρίζει με ψήφισμά του, το αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού ΕΠΑΛ Γυμνασίου - Λυκείου Ωρωπού


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1