Πάρτε μέρος στην Εκστρατεία "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" της HELMEPA, 4 - 25 Μαΐου 2018


Με τον ερχομό της άνοιξης, η HELMEPA σας προσκαλεί και φέτος να οργανώσετε μια εξόρμηση για τον καθαρισμό κοντινής σας ακτής, πάρκου ή δάσους ή και της γειτονιάς σας, μεταξύ 4 και 25 Μαΐου 2018, συμμετέχοντας έτσι στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη».
Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για ένα καθαρό ευρωπαϊκό περιβάλλον χωρίς απορρίμματα. Η φετινή πρωτοβουλία εστιάζει στο γεγονός ότι αν και το 70% των απορριμμάτων προέρχεται από δραστηριότητες στη στεριά, πολλά από αυτά καταλήγουν από τα βουνά και την ενδοχώρα στη θάλασσα και τις ακτές μέσω των ανέμων, των ποταμών και των χειμάρρων, ακόμη και του οδικού δικτύου.
Καθώς το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος με απορρίμματα και ειδικά με πλαστικά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουμε όλοι μας χρέος να γίνουμε μέρος της λύσης μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και ενημέρωσης. 
Συγκεντρώστε λοιπόν και εσείς φίλους, συμμαθητές και συναδέλφους και οργανώσετε το δικό σας καθαρισμό ή δηλώστε συμμετοχή σε μία ήδη προγραμματισμένη δράση. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ,  περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, μπορεί να πάρει μέρος!
Συνημμένα θα βρείτε τη Δήλωση Συμμετοχής που μπορείτε να μας επιστρέψετε συμπληρωμένη με e-mail: environment@helmepa.gr ή φαξ: 210-9407327, το δελτίo καταγραφής απορριμμάτων και την ηλεκτρονική αφίσα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προβολή της δράσης σας με το λογότυπο του φορέα σας. Όλες οι προγραμματισμένες δράσεις θα αναρτηθούν σύντομα σε διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα της HELMEPΑ και θα προβάλλονται στη σελίδα μας στο Facebook.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ210-9343088.

Τις ευχές όλων μας στη HELMEPA για Καλό Πάσχα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1