Η "Εξομολόγηση", σε σκηνοθεσία Θάνου Σιδηρά, με τη Χαλκιδέα ηθοποιό Ιωάννα Μερκουριάδου, στο θέατρο Life n' Art, στο Γκάζι


Η θεατρική παράσταση "Εξομολόγηση", με την Όλγα Πολίτου και τη Χαλκιδέα ηθοποιό Ιωάννα Μερκουριάδου, σε σκηνοθεσία Θάνου Σιδηρά, ανεβαίνει στο θέατρο Life n' Art, στο Γκάζι,  στις 19, 20, 26 και 27 Μάρτη, στις 8.30μμ
Τα κείμενα του θεατρικού έργου, είναι της Άννας Ματθαίου, και είναι εμπνευσμένα από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος, του Γιάννη Ρίτσου κι αποτελούν το πρώτο μέρος της τριλογίας "Νυχτερινή Σονάτα", της συγγραφέα.
Στο έργο, ο ποιητικός λόγος γίνεται για χάρη της υποκριτικής τέχνης, λόγος θεατρικός. Οι ήρωες της παράστασης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. Ο ηθοποιός, σαν χαρακτήρας του έργου υποδύεται ένα πρόσωπο που αποτυπώνει τις αντιθέσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Καταλυτική είναι η παρουσία του χρόνου, του δημιουργού της φθοράς, της νιότης που χάνεται, του γήρατος που θυμάται. Το φεγγάρι στο έργο, παίρνει τη θέση του εξομολογητή.
Έξι πρόσωπα, μια σύμβαση, έξι ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις. Ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση. Ο ποιητικός, θεατρικός λόγος, ταξιδεύει το θεατή στο δικό του εσωτερικό κόσμο, και θέτει τα δικά του ερωτήματα.
Η παράσταση, μετατρέπεται σε προσωπική "Εξομολόγηση", για κάθε θεατή.
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Θάνος Σιδηράς
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σιέκρης
Πρωτότυπα κείμενα: Άννα Ματθαίου
Μουσική επιμέλεια: Iron Than
Σκηνικά: studio faros
Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος
Κοστούμια: Ηλέκτρα Κουλκουβίνη
Φωτογραφία - κάμερα: Μάρκος Παπαιωάννου
Μακιγιάζ: Κορίνα Τακαρώνη
Μοντάζ: Θάνος Σιδηράς
P.R. μάνατζερ: Έφη Kλουβιδάκη
Παίζουν
Όλγα Πολίτου, Ιωάννα Μερκουριάδου, Άννα Ζηρδέλη, Σωκράτης Υδραίος, Γιώργος Τσακίρης
Διάρκεια: 60’
Χώρος: Θέατρο L.A. - Life n" Art, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 82
Κρατήσεις θέσεων τηλ: 210 5789337 και 6949 224802, www.facebook.com/www.lifeandart.gr/
Παραστάσεις: 19, 20, 26 και 27 Μάρτη, 8.30μμ
Η ηθοποιός Ιωάννα Μερκουριάδου
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στη σχολή Jacques Lecoq, του Παρισιού με τους, Jos Houben, Anne Astofle, Eric Nesci, και στην Ελλάδα με τους, Λυδία Κονιόρδου, Νίκο Χαραλάμπους, Γιάννη Ιορδανίδη, Θωμά Μοσχόπουλο.
Ακόμη, πήρε μέρος στη διεθνή συνάντηση θεάτρου στο φεστιβάλ της Αβινιόν, Γαλλία, 2009, απεσταλμένη του γαλλικού ινστιτούτου Αθήνας.
Παραστάσεις
"Εξομολόγηση", της Άννας Ματθαίου, σκην. Θάνος Σιδηράς, Φεγγάρι, "Bed time stories", σκην. Γιώργος Ηλιόπουλος, Θέατρο Eliart, "Punch point", σκην. Σπύρος Σαραφιανός - Μαίρη Ανδρέου, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Φεστιβάλ κωμωδίας, "Επινοώντας την παράσταση", "Grease the musical" σκην. Μιχάλης Καλαμπόκης, Rizzo.
"Τα κόκκινα παπούτσια", Χ.Κ. Άντερσεν, Νεράιδα, ομάδα "Καλειδοσκόπιο". "Οι μύθοι του La Fontaine", σκην. Γωγώ Αγγελοπούλου, παιδική παράσταση στη γαλλική γλώσσα.
"Μαθητευόμενοι μάγοι", σκην. Αντώνης Ζιώγας, παιδική παράσταση Θέατρο Πρόβα.
"Τζαναβάρ", σκην. Μάκης Τσαούσογλου, Ελευθερία, καλοκαιρινή περιοδεία. Έγραψε και έπαιξε στο έργο "Το δικό σου αστέρι", για το Κάνε Μια Ευχή Ελλάδας. Συμμετείχε σε project κατά του καρκίνου για το Άλμα Ζωής, σκην. Μεταξάς Ντένις, Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Έχει πάρει μέρος σε διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ, 2014, σκην. Ρέϊνα Εσκενάζυ.
Έχει σπουδές γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας, στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παράλληλα, σπούδασε στη δραματική σχολή "Αθηναϊκή Σκηνή", των Θ. Κάλβου & Μ. Καλαμπόκη, με καθηγητές τους Γ. Ιορδανίδη, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Τζομπανάκη, Κ. Ιμπροχώρη, Δ. Κουτσιαμπασάκο, Ν. Βουτενιώτη, Θ. Κάλβο, και Μ. Καλαμπόκη, 2010.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο στο "Ματωμένο γάμο", του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με τον σκηνοθέτη Γ. Ιορδανίδη, 2011. Σύγχρονο χορό, με τη χορογράφο την Αποστολία Παπαδαμάκη, και φωνητική με τη μουσικό Μάρω Θεοδωράκη.
Έχει κάνει master class στο αρχαίο δράμα, με σκηνοθέτη το Νίκο Χαραλάμπους, συνεργάτες M. Θεοδωράκης, Χ. Βασιλοπούλου, Ι. Σιδέρης, Ε. Μπελιές, Κ. Κολώτας, 2007 έως 2010.
Θεατρική επιμόρφωση, στο "Αεικίνητο θέατρο" Χαλκίδας, με σκηνοθέτες τους, Βασίλη Βαλέρη και Ράνια Νταλαχάνη, 1996 έως 2006.
Συμμετείχε ακόμη, σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Αστυνόμος Μπέκας", σε σκηνοθεσία Δ. Κουτσιαμπασάκου.
Πρόσθετα, έχει πάρει μέρος στην ταινία μικρού μήκους "Μπουρμπουλήθρες", σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη & Μ. Ζενέλη.
Στο θέατρο έχει πάρει μέρος σε project ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Ντένις Μεταξάς & Μαρίνα Γεωργιοπούλου.
Έχει πάρει μέρος στο Grease the Musical των Jim Jacob s& Warren Casey, με το ρόλο Rizzo, σε σκηνοθεσία Μ. Καλαμπόκη, και σε θεατρικές παραστάσεις του "Αεικίνητου θέατρου" Χαλκίδας, σε σκηνοθεσία Ρ. Νταλαχάνη & Β. Βαλέρη.
Τέλος, έχει κάνει φωνητική, σολφέζ, &κλασσική κιθάρα, με τους μουσικούς Μάγδα Λογαρά, Ίλια Hλιοπούλου, Δημήτρη Μηνακάκη, και μαθήματα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού, με τη χορογράφο Δήμητρα Ρίζου.


Η Άννα Ματθαίου, θεατρική συγγραφέας, είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ, κι έχει σπουδές στο πανεπιστήμιο Harvard.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής