Κομβική η αποδοχή συνάντησης του προέδρου των Η.Π.Α. και της Β.Κορέας, Trump &Kim,Του Δημήτρη Λακαφώση Αντιστρατήγου ε.α.

Στους χειμερινούς Ολυμπακούς αγώνες, το Φεβρουάριο 2018 στη Ν.Κορέα, η Β. και Ν.Κόρεα συμμετέχουν με μια κοινή ομάδα αθλητών, αν και η Β.Κορέα δεν έχει αποποιηθεί τις πυρηνικές προκλήσεις και τους διηπειρωτικούς πυραύλους, με ένταση στην περιοχή.
Τη Β.Κορέα εκπροσωπεί η αδελφή και ο θείος του ηγέτη της Β.Κορέας Kim. Τις Η.Π.Α. εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Pence, αλλά χωρίς καμία επαφή με τη βορειοκορεάτικη αντιπροσωπεία.
Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων, το Φεβρουάριο 2018, στη Ν. Κορέα. ο Kim δέχεται επίσκεψη από επισήμους Νοτιοκορεάτες, προφανώς στο ρόλο διαμεσολαβητών με την υποστήριξη της Κίνας και της Ιαπωνίας. Ο Kim φαίνεται διατιθεμένος για αποπυρηνικοποίηση εφόσον εξασφαλισθεί η άμυνα της Β. Κορέας.
Επίσης και το σημαντικότερο, ο Trump αποδέχεται πρόσκληση του Kim για συνάντηση, μέχρι το τέλος Μαΐου 2018, χωρίς να έχει απόν πριν εξασφαλισθεί στέρες και ορατές ενέργειες και υποχωρήσεις. Η Κορέα συνεχίζει τη δοκιμή του πυρηνικού προγράμματος και τη συνέχιση των κυρώσεων όσον διαρκούν οι διαπραγματεύσεις;
Ο Trump δηλώνει: ‘’πιθανόν να αποχωρήσουμε γρήγορα ή μένουμε και κάνουμε τη μέγιστη καλή διαπραγμάτευση για τον κόσμο’’’
Ιστορική είναι η απόφαση του αμερικανού προέδρου Trump να συναντηθεί με το βορειοκορεάτη πρόεδρο Kim, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στην Κορέα 1945. Μήπως, επαναλαμβάνεται η περίοδος, το 1972, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Nixon συναντάει τον Κινέζο πρόεδρο Mao Zedon και ξεπαγώνουν οι σχέσεις των δύο χωρών για πολλά χρόνια.
Σε προηγούμενα προγράμματα συγκράτησης των πυρηνικών φιλοδοξιών, η Β. Κορέα δεν κράτησε τις διαπραγματευτικές υποσχέσεις. Ας δούμε, βέβαια την πρόσκληση και αποδοχή για συνάντηση, ως πρώτο θετικό βήμα και τα άλλα, εφόσον συμφωνηθούν και ολοκληρωθούν σε τόπο και χρόνο.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1