Στις 15 Απρίλη, η πανηγυρική γιορτή της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, στην ΕρέτριαΣτις 15  Απρίλη, πραγματοποιείται η ετήσια πανηγυρική γιορτή της εκκλησίας της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, στην Ερέτρια.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια, στις 8μμ, η λιτανεία της ιερής εικόνας.
Στις 16  Απρίλη, στις 7.00-10.30πμ, θα  πραγματοποιηθεί ο όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου  μητροπολίτη  Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το τέλος της πανηγυρικής γιορτής θα προσφερθούν ευλογημένο φαγητό και προσφυγικές κουλούρες.
Στις 31 Μάρτη του 1999, δημιουργήθηκε νέα ενορία στην Ερέτρια με προεδρικό διάταγμα, προς τιμή της θαυματουργού εικόνας, και το 2002 χτίστηκε μικρός ναός, ο Ι.Ν. της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, όπου στεγάζεται η ιερή εικόνα.
Στις 12 Απρίλη 2010, Δευτέρα του Θωμά, ημέρα γιορτής της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, ο μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος έθεσε το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση νέου ναού.
Η καθιέρωση της πανηγυρικής γιορτής κάθε χρόνο τη Δευτέρα του Θωμά, έγινε επειδή η ανεύρεση της εικόνας συνέβη αυτή την ημέρα.
Σημειώνεται, ότι εφημέριος του ναού είναι ο π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, και ακόμη ότι η εκκλησία κυκλοφορεί δωρεάν έντυπη και ηλεκτρονική μηνιαία ενημερωτική τετρασέλιδη εφημερίδα τεύχος 45.

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 22290 65222

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής