Πλήρη Υποτροφία Σπουδών σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολ. επιστήμες για 2 Μαθητές που κατοικούν στη Στερεά ΕλλάδαΤη χορήγηση δύο υποτροφιών για τα προπτυχιακά προγράμματα σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που προσφέρει η διεθνής Σχολή- - Εuropean Law & Governance School με έδρα την Αθήνα αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα ήδη από το 2017, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που λειτουργεί τη Σχολή στην Ελλάδα, καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.
Πρόκειται για τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο συμμετέχοντες σε προτπυχιακό επίπεδο, που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από τον EPLO, και το κόστος διδάκτρων θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση στα γνωστικά πεδία του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (συνδυασμός Πολ. Επιστημών και Δημ. Διοίκησης) καθώς και η εξοικείωση με έννοιες και εργαλεία της δημόσιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Η ίδρυσή της Σχολής είναι αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας από ομάδα κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζ. Αμάτο. Στόχος της είναι η διαμόρφωση του ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα Προπτυχιακά Πρόγραμματα περιλαμβάνονται το LLB στο Δίκαιο της Ευρώπης, το BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης ή το BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση που διαρκούν 3 έτη, είναι σχεδιασμένα με ευελιξία, και εκπαιδεύουν τους φοιτητές στις βασικές νομικές αρχές και τη σύγχρονη διακυβέρνησης γύρω από την Ε.Ε  ή το συνδυασμό και των δύο, με δυνατότητα εξατομίκευσης των σπουδών και εκπαίδευσης σε οριζόντιες δεξιότητες.

Για τις υποτροφίες και το πρόγραμμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης είχε δηλώσει:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση. Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά παράλληλα να δημιουργεί και συνθήκες διεξόδου και ανάπτυξης μέσα στην κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που δίνει στους νέους της ευκαιρίες για κατάρτιση και απόκτηση πολύτιμων γνώσεων. Σε αυτό προσβλέπουμε και γι αυτό συνεργαζόμαστε και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Γιατί η ανάπτυξη ξεκινά από τη γνώση» τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Την αίτηση στα αγγλικά μπορείτε να τη βρείτε εδώ:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής