Ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια για τους μόνιμους κατοίκους του Ωρωπού • Με σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφήςΗ αίτηση για τους μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού. Πατήστε εδώ
Την έναρξη διαδικασίας ηλεκτρονικής καταγραφής των μόνιμων κατοίκων του δήμου Ωρωπού, για την ελεύθερη διέλευσή τους με την έναρξη εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων, από τα υπάρχοντα πλευρικά διόδια με την ολοκλήρωση της καταγραφής, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης και στοιχείων, στην ιστοσελίδα του, ανακοίνωσε το υπουργείο υποδομών και μεταφορών.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μετά την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων απέστειλε επιστολή στην εταιρεία παραχώρησης για τη μη κατασκευή των σταθμών διοδίων στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου Χαλκίδας, που προβλέπονται τόσο στις αρχικές συμβάσεις του 2006, όσο και στις αναθεωρημένες του 2013.
Στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί προβλέπεται για τους δημότες - μόνιμους κάτοικους του δήμου Ωρωπού, με το πέρας της καταγραφής ελεύθερη διέλευση από τους 8 πλευρικούς σταθμούς διοδίων, ενώ, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός υποδομών και μεταφορών, θα υπάρξει πρόσθετη διαπραγμάτευση για να υπάρξει σχετική μέριμνα και για τα μετωπικά διόδια. Σημειώνεται ότι η καταγραφή αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις προβλέψεις πιθανών πρόσθετων απαλλαγών.
Στην ίδια συμφωνία, προβλέπεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών με αναπηρία, που επίσης πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Για τους εργαζόμενους στις περιοχές, συχνούς χρήστες, η συμφωνία προβλέπει εκπτωτικές χρεώσεις, αναλόγως τον αριθμό των διελεύσεων ανά μήνα, που φθάνουν σε ποσοστό 50%.
Αναλυτικά:
Δημιουργείται ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα εργαζομένων που θα αφορά τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο, για να μετακινηθούν από και προς το χώρο εργασίας τους, θα εφαρμόζεται ανά ημερολογιακό μήνα και επιπλέον των τυχόν υφισταμένων εκπτωτικών προγραμμάτων μηνιαίων διαδρομών, παρέχοντας πέντε επιπλέον διαδρομές χωρίς την καταβολή αντιτίμου, αμέσως μετά την 40η μηνιαία διέλευση.
Συγκεκριμένα θα παρέχεται:
Από την 11η ως την 20η διέλευση, έκπτωση 5%,
Από την 21η ως την 30η διέλευση, έκπτωση 15%,
Από την 31η ως την 40η διέλευση, έκπτωση 20%,
Από την 41η ως την 45η διέλευση, δωρεάν διέλευση
Από την 46η ως την 50η διέλευση, έκπτωση 40%,
Από την 51η διέλευση, έκπτωση 50%
Παράλληλα, το υπουργείο υποδομών και μεταφορών δρομολογεί με εντατικούς ρυθμούς τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων. Στις 4 Απριλίου ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση του διαγωνισμού και προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για τη Β’ φάση.
H ηλεκτρονική φόρμα καταγραφής των μονίμων κατοίκων στους τέσσερις δήμους, έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου www.yme.gr
Τα δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν οι δικαιούχοι πολίτες των τεσσάρων δήμων σε ηλεκτρονική πάντα μορφή, είναι τα εξής:
· Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του πολίτη που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
· Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας.
· Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου.
· Για τα ΑμεΑ θα πρέπει να υποβληθεί δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Αίτηση για μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού. Πατήστε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός