Αντριαλά 2018: 4η ανάβαση του Βράχου, στο Κυπαρίσσι Διρφύων - Μεσσαπίων


Την 4η ανάβαση - πεζοπορία του Βράχου, στο Κυπαρίσσι του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων διοργανώνει στις 6 Μάη, στις 8.30πμ, για τους φίλους της φύσης και της πεζοπορίας, ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικός σύλλογος Κυπαρισσίου.
Η συγκέντρωση και η έναρξη της πορείας πραγματοποιείται στις 8.30 το πρωί στην πλατεία του χωριού.
Ο άξονας της διαδρομής περιλαμβάνει τα παλιά μονοπάτια Κυπαρισσίου - Ακρών και το μονοπάτι προς τα Αντριαλά. Εκεί θα ψαλεί δέηση και θα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων στη μάχη των Αντριαλών.
Θα γίνει αφήγηση - ανάλυση των γεγονότων της μάχης, και της τότε χρονικής περιόδου. Λεπτομέρειες της διαδρομής και του τοπίου υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεταιρισμού.
Στο τέλος της διαδρομής για τους επισκέπτες θα προσφερθεί φαγητό κάτω από τα καταπράσινα πλατάνια στα παγκάκια της πλατείας, και μπορούν ακόμη να επιλέξουν τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού για καφέ, ούζο ή να επισκεφτούν τις ταβέρνες της περιοχής.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Χαλκίδας, και το δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1