Εκδήλωση του σωματείου Διάζωμα για την πολιτιστική διαδρομή της Ολυμπίας Οδού, στο μέγαρο μουσικήςΕκδήλωση για την πολιτιστική διαδρομή της Ολυμπίας Οδού διοργανώνει το σωματείου Διάζωμα στο μέγαρο μουσικής, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων με τίτλο «Λεωφόροι ανάπτυξης & πολιτισμού», στις 8 Μάη, στις 7μμ, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Β. Σοφίας & Κόκκαλη.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Λάζαρος Κολώνας, επ. γενικός διευθυντής αρχαιοτήτων, με θέμα «ΟΛΥΜΠΙΑ  ΟΔΟΣ: Μια σημαντική πολιτιστική διαδρομή από την Ελευσίνα έως την Ολυμπία, την κοιτίδα του ολυμπιακού ιδεώδους».      
Η εκδήλωση θα ανοίξει με πεντάλεπτο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου, με τίτλο «Πολιτιστική διαδρομή της Ολυμπίας Οδού», ένα συνοπτικό ταξίδι στα μνημεία της Ολυμπίας διαδρομής μέσα από ένα αυτοκίνητο, συμπαραγωγή της Ολυμπίας Οδού και του σωματείου Διάζωμα. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Ψηφιακό πανόραμα της φύσης και πολιτισμού», της ίδιας διαδρομής από τους, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, δρ. αρχαιολογίας, και Γιάννη Νικολόπουλο, συνιδρυτή της εταιρείας "Clio Muse".
Ο κύκλος για το 2018, θα κορυφωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ιχνηλάτες μνημείων: Λάζαρος Κολώνας», σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Ευθυμίου. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο έργο του αρχαιολόγου Λάζαρου Κολώνα, και δημιουργήθηκε σε συμπαραγωγή του COSMOTE History και του σωματείου Διάζωμα.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Διαζώματος, πρ. υπ. πολιτισμού.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4022  και https://youtu.be/-4m_ntA0Y4M
Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας, τηλ. 210 82 54 256

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1