Μαθήματα αστρονομίας στο γυμνάσιο - λύκειο ΕΚΚΝΑ του Αυλώνα, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθήναςΜαθήματα αστρονομίας και συναφών επιστημών, αρχίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνας στους μαθητές των σχολείων των φυλακών.
Η αρχή γίνεται στις 15 Μάη, στο γυμνάσιο - λύκειο του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων του Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), με χρήση δύο ηλιακών τηλεσκοπίων.
Οι παρουσιάσεις θα γίνονται από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, και θα περιλαμβάνουν ομιλίες, προβολή βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές και παρατήρηση των ουράνιων αντικειμένων με φορητά τηλεσκόπια.
Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, συζητήθηκαν στις 11 Μάη, μεταξύ του υπουργού δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και του διευθυντή του Αστεροσκοπείου, καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία.
Οι επόμενες πιλοτικές επισκέψεις, θα απευθύνονται στους ανήλικους κρατουμένους του καταστήματος κράτησης της Κορίνθου, και στους μαθητές του δημοτικού σχολείου που λειτουργεί στο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων του Ελεώνα Θηβών.
Από το Σεπτέμβρη, σχεδιάζεται η συνέχιση και κλιμάκωση του προγράμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1