Με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα οι περιπολίες της τουριστικής αστυνομίας, στη Χαλκίδα


Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο τεταρτοκύκλιο της γέφυρας του Ευρίπου, η τελετή αγιασμού και η επίσημη έναρξη του νέου θεσμού αστυνόμευσης με τη χρήση ποδηλάτων, παρουσία του υποστράτηγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη, γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι οι περιπολίες θα πραγματοποιούνται με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ενώ τη δράση στελεχώνει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό το οποίο ανήκει διοικητικά και επιχειρησιακά, στο τμήμα τουριστικής αστυνομίας Χαλκίδας.
Οι αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:
Η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία και συνδρομή με άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες της περιοχής.
Η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα μέσα, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κλπ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός