Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα ΣχολείαΟ Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. με τη συνεισφορά των Δήμων – Μελών του για τρίτη χρονιά.
Σκοπός του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητών αλλά και καθηγητών) μέσω της ανακύκλωσης χαρτιού και βιβλίων, έχοντας παράλληλα και ανταποδοτικό όφελος, μιας και το κέρδος που θα προκύψει από την ανακύκλωση του χαρτιού, θα επιστραφεί ως γραφική ύλη στα ίδια τα σχολεία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 πιλοτικά με την συλλογή Πανελλαδικά από 114 σχολεία, περίπου 30 τόνων  χαρτιού.
Από την Περιφέρειά μας συμμετείχαν 10 σχολεία.
Το 2017, τα 270 σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσότητα ανακυκλώσιμων βιβλίων περίπου 78 τόνων, ποσότητα που αντιστοιχούσε σχεδόν στο 50% της συνολικής ποσότητας που συλλέχθηκε πανελλαδικά.
Τα έσοδα από την ανακύκλωση αυτής της ποσότητας επιστράφηκαν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Τις επόμενες μέρες, στη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, 33.000 περίπου μαθητές από 252 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 19 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων με τίτλο «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε και φέτος όλους τους μαθητές & γονείς να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής