Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1
Το Γυμνάσιο του Αυλώνα ανέδειξαν οι, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Εμμανουέλλα Αργείτη, και Μάχη Νικολάρα, στην εκπομπή τους "ΕΡΤ Report", με θέμα "Η συνάντηση", στην ΕΡΤ1 στις 6 Ιουνίου, στις 11μμ
Η εκπομπή "ΕΡΤ REPORT", στην ΕΡΤ1, έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, μεταξύ άλλων, για το αν ένα σχολείο είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό. Και αν ναι, τι γίνεται με τη γνώση; Ποια είναι η αποστολή του σχολείου; 
Η ομάδα της εκπομπής "ΕΡΤ Report" παρακολούθησε δύο φορές μέσα στη χρονιά, τη σχολική κοινότητα του γυμνασίου Αυλώνα, και εκεί συνάντησε καθηγητές με όραμα, και μαθητές που τους αρέσει το σχολείο. Η εκπομπή παραλλήλισε τον τρόπο εργασίας στο γυμνάσιο του Αυλώνα, με το νορβηγικό σύστημα εκπαίδευσης.
Η Μαρίνα Δεμερτζιάν, η Εμμανουέλα Αργείτη, και η Μάχη Νικολάρα, μίλησαν με τους καθηγητές, τους μαθητές, με θεωρητικούς της εκπαίδευσης, και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του γυμνασίου Αυλώνα.
Στη διάρκεια της εκπομπής μίλησαν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί του γυμνασίου, Αγλαΐα Κακουροπούλου, βιολόγος, Άννυ Κέκη, γαλλικής φιλολογίας, Φωτεινή Παπαρήγα, γερμανικής φιλολογίας, Νίκος Τελιγάδας, φιλόλογος, και η Νάντια Τσενέ, διευθύντρια, φιλόλογος.

Με εργαλεία τη βιωματική μάθηση, την ισότιμη συμμετοχή και το σεβασμό στο διαφορετικό, μαθαίνουν πώς να συνυπάρχουν σε μια μικρή κοινωνία, και να είναι οι "πολίτες της χώρας τους", δηλαδή του σχολείου.
Παρόμοια διαδρομή ακολουθεί και το Γυμνάσιο Φυλής, με τους μαθητές του να πηγαίνουν μέχρι το Ντουμπάι, όπου κατέκτησαν διεθνή διάκριση στη Ρομποτική.
Η Μαρίνα Δεμερτζιάν, η Εμμανουέλα Αργείτη, και η Μάχη Νικολάρα, μίλησαν με τους καθηγητές και τους μαθητές, με θεωρητικούς της εκπαίδευσης, για το εκπαιδευτικό σύστημα.
Η εκπομπή "ΕΡΤ REPORT", με θέμα "Η συνάντηση", μεταδόθηκε στην ΕΡΤ1, και σε επανάληψη στις 9 Ιουνίου, στις 16.50΄μμ
Παρουσίαση, αρχισυνταξία, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Εμμανουέλλα Αργείτη, και Μάχη Νικολάρα, σκηνοθεσία, Γιάννης Ρεμούνδος, και διεύθυνση παραγωγής, Περικλής Παπαδημητρίου.
Οι τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.
Η Μαρίνα Δεμερτζιάν, η Εμμανουέλλα Αργείτη, και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν, και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.
Οι τρεις ρεπόρτερ προσκαλούν το κοινό στο "εργαστήριο" του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται ,αλλά και να ερευνούν σε βάθος.
Περισσότερες πληροφορίες, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς