Γιάννης Κατσάνος, καλλιτεχνικός δ/ντής φεστιβάλ bio mechanical 2018 - Συνέντευξη: Το Θέατρο Χαλκίδας, επέλεξε φέτος την "Ελένη" του Ευριπίδη


Από την αρχή θέλαμε το φεστιβάλ να έχει έναν κεντρικό θεματικό άξονα, γύρω από τον οποίο θα δομούνται οι συμμετοχές.
Ο άξονας καθορίζεται από την παράσταση του Θεάτρου Χαλκίδας, του φορέα που δραστηριοποιείται για την αναβίωση - κυριολεκτικά και μεταφορικά - της περιοχής, τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Γιάννης Κατσάνος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ bio mechanical festival 2018, στην ηλεκτρονική εφημερίδα halkida.gr.
Το Θέατρο Χαλκίδας, συνεχίζει, επέλεξε φέτος την "Ελένη" του Ευριπίδη, ένα έργο που απέχει πολύ λίγο χρονικά από την περσινή παράσταση, την "Ιφιγένεια εν Ταύροις".
Διδάχθηκαν και τα δύο στην Αθήνα, γύρω στο 410-412 π.Χ, σε μια περίοδο κρίσης των Αθηνών, στο περιβάλλον του Πελοποννησιακού πολέμου.
Άξονας των έργων, είναι  μια κοινωνία σε κρίση, η οποία αναρωτιέται για την καταγωγή της (αυτό ήταν η "Ιφιγένεια"),  για την ταυτότητά της.
Αναρωτιέται ποιος είμαι εγώ, ποιο είναι το είδωλό μου, ποιό είναι το πραγματικό και ποιό το ψεύτικο (αυτή είναι η "Ελένη").
Τα πολλαπλά είδωλα αποτελούν και θέμα της σύγχρονης εποχής. Οπότε εκ των πραγμάτων είπαμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση.
Γύρω από αυτή μπορούν να μαζευτούν πολλές και διαφορετικές παραστάσεις, συναυλίες που θα διαπραγματεύονται σε βάθος ή στην επιφάνεια την έννοια της ταυτότητας, του ειδώλου, της πραγματικότητας, του φαίνεσθε και του είναι.
Η τραγωδία του Ευριπίδη "Ελένη", σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, ανεβαίνει τον Ιούλιο στο Θέατρο της Αρτέμιδας στο Βαθύ Αυλίδας, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ bio mechanical.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός