ΤΕΕ Περιφερειακό Τμήμα Ν. Εύβοιας: Θετική εξέλιξη για την Εύβοια, η ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του πανεπιστημίου ΑθηνώνΗ παρουσία του αρχαιοτέρου πανεπιστημίου της Ελλάδας (180 έτη) αξιολογηθέντος στο καλύτερο 2% των ιδρυμάτων παγκοσμίως και με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, διαφαίνεται ως θετική εξέλιξη στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στην περιοχή της Εύβοιας με τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης για την καινοτομία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης η προβλεπόμενη δημιουργία μιας Τεχνόπολης στην περιοχή της Χαλκίδας και η σταδιακή εγκατάσταση σε αυτή πανεπιστημιακών και γενικότερα ερευνητικών μονάδων τεχνολογικής καινοτομίας θα ενισχύσει τον τεχνικό παραγωγικό κλάδο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο -ΤΕΕ / Περιφερειακό Τμήμα Ν. Εύβοιας, με αφορμή την παρουσίαση της πρότασης του ΕΚΠΑ, για την απορρόφηση και αξιοποίηση του προσωπικού και των υποδομών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά και ίδρυση Συγκροτήματος Ευρίπου ως παράρτημα του πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην πρόταση του ΕΚΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχουν ληφθεί υπ’ όψιν τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με την προτεινόμενη πρόταση ίδρυσης τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων, τμήματος Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας, τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου και σε δεύτερη φάση, ίδρυση νέας Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.
Επισημαίνεται ότι οι περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα αγροτοδιατροφής, στον τομέα μετάλλου, στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και στον τομέα τουρισμού και πολιτισμού.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Περιφερειακό Τμήμα Ν. Εύβοιας παραβρέθηκε με τους εκπροσώπους του, στις 27 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του TEI Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά, όπου ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το πόρισμα για τις συνέργειες μεταξύ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο και θα δημοσιοποιηθεί άμεσα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση. 
www.tee-evias.gr/attachments/article/725/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.pdf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός