Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός κατάλληλου θεσμικού και οικονομικού πλαισίου για την υποστήριξη δράσεων προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγήςΗ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα την Πέμπτη 5 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά). Με θέμα «Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός κατάλληλου θεσμικού και οικονομικού πλαισίου για την υποστήριξη δράσεων προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».
Ειδικοί επιστήμονες θα αναφερθούν στις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορους κοινωνικοοικονομικούς τομείς της Περιφέρειας, όπως στην υγεία, στη γεωργία, στους υδάτινους πόρους, στον τουρισμό, στις υποδομές. Επιπλέον θα παρουσιαστούν οι βασικές προσεγγίσεις σε δράσεις προσαρμογής της Περιφέρειας στην κλιματική αλλαγή, έτσι όπως περιγράφονται στην πρόσφατα θεσμοθετημένη Εθνική Στρατηγική Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι Υπουργείων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Περιφέρειας και δημοτικές επιχειρήσεις, τοπικά επιμελητήρια και επαγγελματικοί σύλλογοι, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, διευθύνσεις πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τοπικά τραπεζικά καταστήματα, ΜΜΕ, ΜΚΟ περιβαλλοντικές. Εκτός αυτών, η ημερίδα θα είναι ανοιχτή και στην κοινωνία των πολιτών καθώς όλοι οι φορείς και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Περιφέρειας που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει.


Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος

Γεώργιος Δ. Αναστασίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός