Το σύνολο "Χαονία" & το εργαστήρι πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, στο Θέατρο Αρτέμιδας, στο Βαθύ ΑυλίδαςΤο πολυφωνικό σύνολο "Χαονία" & το εργαστήρι πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, παρουσιάζουν την "παλίρροια των φωνών", στο Θέατρο της Αρτέμιδας στο Βαθύ Αυλίδας, στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ bio mechanical, στις 11 Ιούλη, στις 9.15μμ
Παίρνουν μέρος με το σύνολο "Χαονία" οι, Αλίκη Γκανά, Ουρανία Μπατσινίλα, Πένυ Σπυροπούλου, Χρήστος Δίπλας, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Γιώργος Τούτσης.
Με το εργαστήρι πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας παίρνουν μέρος οι, Αθανασία Δαχλύθρα, Βαγγέλης Βάρης, Αφεντούλα Καλτσίδη, Ηλίας Καράμπας, Χρυσούλα Κασσάρα, Μαρία Λέων, Σταυρούλα Λιάνα - Τολίκα, Πηνελόπη Μπάνου, Νίκος Μιχελής, Χαρά Νίκα, Πέπη Παπαδημητρίου, Γιώργος Σκιάς.
Η Χορωδία
Το σύνολο "Χαονία" πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων, φύλου της αρχαιότητας στην Άπειρο Χώρα, τη γνωστή σήμερα Ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1996, και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε εμβληματικούς χώρους - Ηρώδειο, Μέγαρο -αλλά και σε όλη την περιφέρεια της χώρας. Πρωτοστατεί σε ένα ταξίδι φωνών, το πολυφωνικό καραβάνι. Για την προσφορά της στη διάδοση και την προβολή του Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, έχει βραβευθεί αρκετές φορές, ενώ μέλη της διδάσκουν σε εργαστήρια πολυφωνίας, σε διάφορες πόλεις και χώρες.
Στην Αυλίδα, η "Χαονία", θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο "Η παλίρροια των φωνών", όπου οι φωνές σμίγουν μέσα στον πολυφωνικό όμιλο - καθρεφτίζονται και αντανακλούν τον ήχο, το βλέμμα και την ψυχή των συμμετεχόντων, θέλοντας να συνομιλήσουν με τον τόπο, μέσα από το σφυγμό των πολυφωνικών τραγουδιών.
Θα ακουστούν τραγούδια από την Ήπειρο, από τον Βόλακα Δράμας, την Κέρκυρα, και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. Τραγούδια της αγάπης, της ξενιτιάς, του έρωτα, του πόθου, του θανάτου, αθησαύριστα κειμήλια του παλαιότερου μουσικού πολιτισμού, με το επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο, της συλλογικότητας της έκφρασης και του ήθους.
Πολυφωνίες, σε πρωτότυπη παρουσίαση, αντλώντας από την ποίηση και τη μαγεία των φωνών.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, η εμφάνιση των μελών του εργαστηρίου πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, με δασκάλους τούς Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Αλίκη Γκανά. Μετά από έξι μήνες μαθητείας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της μουσικής τους δουλειάς, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον.
Σημειώνεται τέλος, ότι η ΕΛΜΕ Εύβοιας, διαθέτει εισιτήρια - με έκπτωση 50% για τα μέλη της, για την παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη, τα οποία μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι, με ελεύθερη επιλογή παράστασης, τηλ. 6936192429
Η διάρκεια της παράστασης είναι 70΄.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες, https://bm-festival.com/2018/dromena/xaonia-palirroia-fwnwn/
Πότε: 11 Ιούλη, 9.15΄μμ
Πού: Θέατρο Αρτέμιδας, Βαθύ Αυλίδας
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός