Απολύσεις στα Οινόφυτα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων της "Eurodrip"


"Τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δύο εργαζομένων, μελών του Σωματείου", καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων "Eurodrip" στα Οινόφυτα, που, όπως αναφέρει, «έγιναν τρεις μέρες πριν τις εκλογές μας (5 Ιούλη) με σαφή στόχο να εμποδίσει η εταιρεία την αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το Σωματείο".
Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης 3 Ιούλη διοικήσεις ταξικών σωματείων της περιοχής επιδίωξαν με παράσταση διαμαρτυρίας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις απολύσεις, με την εργοδοσία να απαντά με παρεμπόδιση της εισόδου της αντιπροσωπείας τους στο χώρο του εργοστασίου για συνάντηση με τη διοίκηση. Η αντιπροσωπεία τελικά εισήλθε στο χώρο, ωστόσο δεν βρέθηκε κανείς για να εκπροσωπήσει την εταιρεία προκειμένου να γίνει συνάντηση. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των σωματείων μοίρασε την ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές στις 5 Ιούλη. 
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα υπήρχε προσωρινή διοίκηση στο Σωματείο με έντονη δράση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των 180 εργαζομένων που απασχολούνται στην εταιρεία (συστήματα ποτίσματος). Την περασμένη Πέμπτη έγινε γενική συνέλευση με τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, ενώ την Πέμπτη 5 Ιούλη θα γίνουν οι εκλογές του Σωματείου.
Τη στήριξή της στο σωματείο των εργαζομένων στη "Eurodrip" εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, «καταγγέλλοντας την εργοδοσία για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δύο εργαζομένων, τρεις μέρες μάλιστα πριν τις εκλογές του σωματείου".
"Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της "Eurodrip". Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις", απαιτεί σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Εύβοιας.
Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων "Eurodrip" στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
"Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Δώστε μαζική απάντηση με την καθολική συμμετοχή σας στις εκλογές του Σωματείου!
Όπλο μας είναι η ενότητά μας και η αλληλεγγύη των συναδέλφων και των Σωματείων της περιοχής!
Η επίθεση της εταιρείας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου προσπάθησε να παρέμβει τόσο στη λειτουργία του όσο και στα μέλη του, εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους να μη γραφτούν ή να διαγραφούν από το Σωματείο. Ταυτόχρονα, έρχεται σαν συνέχεια της σταθερής πολιτικής που έχει διαμορφώσει μέσα στο χώρο δουλειάς με τη "βιομηχανία" σημειωμάτων και επιπλήξεων που έχει στήσει για δεκάδες εργαζόμενους ώστε να καλλιεργεί κλίμα ανασφάλειας και φόβου.
Η εταιρεία στοχεύει το Σωματείο γιατί από την πρώτη στιγμή, αυτό το πρώτο εξάμηνο από την ίδρυσή του, ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων, τους όρους και τις συνθήκες δουλειάς τους όπως: Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ατομικά μέτρα προστασίας, πρόληψη και αντιμετώπιση των σχεδόν καθημερινών ατυχημάτων, βελτίωση της μετακίνησης των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών δουλειάς σε μια σειρά τμήματα του εργοστασίου (στέγαστρα εξωτερικών χώρων, σήκωμα βαρών με τα χέρια, εντατικοποίηση της εργασίας κλπ.), μαθήματα για παιδιά εργαζομένων στο Λαϊκό Φροντιστήριο της Χαλκίδας, καταλληλότητα του κτιρίου μετά την πτώση τμημάτων της οροφής λόγω κακοκαιρίας κ.ά. Όλα αυτά χάλασαν την "ηρεμία" της εταιρείας.
Αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όσο το Σωματείο είναι στήριγμα των εργαζομένων στα πραγματικά τους προβλήματα, τόσο είναι αγκάθι για την εργοδοσία.
Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία δεν θα σταματήσει εκεί. Είναι σίγουρο ότι αν δεν αντιδράσουμε, αν αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις, θα συνεχίσει το "έργο της" μέχρι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο εργοστάσιο.
Κανένας και καμιά δεν πρέπει να φοβηθεί μπροστά σε αυτή την εξέλιξη.
Κανένας και καμία δεν είναι μόνος του. Έχει ο ένας τη στήριξη του άλλου. Έχουμε όλοι το Σωματείο μας!
Τώρα είναι η ώρα να γραφτούμε όλοι στο Σωματείο, να το μαζικοποιήσουμε. Όσο πιο μαζικό Σωματείο έχουμε, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε εξέλιξη.
Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους δύο συναδέλφους που απολύθηκαν. Αν δε νοιαστούμε για αυτούς σήμερα, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου.
Οι απολύσεις στη "Eurodrip" δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων της. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων - Θήβας αφού σε όλα τα εργοστάσια ακολουθείται η ίδια πρακτική. Για αυτό καλούμε τα Σωματεία της περιοχής και τους συναδέλφους μας από όλους τους χώρους δουλειάς να σταθούν αλληλέγγυα στο πλευρό μας.
Απαιτούμε:
1. Άμεση επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων.
2. Να σταματήσει η εταιρεία τις προσπάθειες εκφοβισμού, ανοιχτές και συγκαλυμμένες, απέναντι στους εργαζόμενους και το Σωματείο.
3. Να σταματήσει η εταιρεία την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
4. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα πραγματικά μας προβλήματα!
Ενωμένοι και οργανωμένοι στο Σωματείο μας θα νικήσουμε.
Όλοι στο Σωματείο!
Όλοι στις εκλογές την Πέμπτη 5 Ιούλη!".
Περισσότερες πληροφορίες, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής