Μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης εκπαιδευτικών & κοινωνικών φορέων της Εύβοιας για τη στήριξη των πληγέντων της Αττικής


Συγκεντρώσεις φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση φορέων των εκπαιδευτικών και των κοινωνικών φορέων της Εύβοιας, για τη στήριξη των πληγέντων της Αττικής.
Σημειώνεται ενδεικτικά μεταξύ άλλων:
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε κινητοποίηση για τους πληγέντες της Αττικής
Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, σε αυτή τη φονική πυρκαγιά. Συμπαραστεκόμαστε   στους τραυματίες και τους πυροπαθείς συνανθρώπους μας και δηλώνουμε ότι ο σύλλογος μας, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, που προκύπτουν από την καταστροφική πυρκαγιά.
Για ακόμη μια φορά, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία μέτρων προστασίας των πολιτών, η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, καθώς και η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.
Ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του, αλλά και όποιον πολίτη θέλει, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, όχι αντικαθιστώντας το έργο του κράτους, αλλά αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, απαλύνοντας με όποιο τρόπο μπορούμε τον πόνο των συνανθρώπων μας. Οι ανάγκες στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής αλλάζουν με τις ώρες. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις θα προσαρμόσει τη δράση του.
Τα γραφεία του συλλόγου μας στο 6ο Δημοτικό σχολείο, Έλλοπος 20, θα γίνουν ο τόπος συγκέντρωσης όσων αναφέρονται στη συνέχεια.
Συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη από:
ΓΑΖΕΣ
BETADINE
ΝΕΡΟ
ΠΑΝΕΣ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΚΡΕΜΕΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ
ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε!!
Τα παραπάνω θα συλλεχθούν στον σύλλογο, Τετάρτη 25 Ιουλίου, Πέμπτη 26 Ιουλίου, καθώς και Δευτέρα 30 Ιουλίου, Τρίτη 31 Ιουλίου και Τετάρτη 1 Αυγούστου, τις ώρες 6-8μμ, τηλ. επικοινωνίας: 6974341868 κ. Βέτα Κορωναίου 6944420563 κ. Εριφίλη Βουγιούκα
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, αποφάσισε να χορηγήσει 200 ευρώ από το ταμείο του για την αγορά φαρμάκων και να κάνει συλλογή από τρόφιμα, φάρμακα κι είδη πρώτης ανάγκης.
Τα παραπάνω συλλέχθηκαν ήδη στα γραφεία του συλλόγου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρες 6-8 το απόγευμα. τηλ. επικοινωνίας: 6974341868 Βέτα Κορωναίου, 6944420563 Εριφίλη Βουγιούκα
ΕΛΜΕ Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Αττικής - Συγκέντρωση αγαθών
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας εκφράζει τη συντριβή και τη βαθύτατη θλίψη του εκπαιδευτικού κόσμου της Εύβοιας για την ανείπωτη τραγωδία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τη πρόσφατη φονική πυρκαγιά της 23 Ιουλίου στην Αττική. Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι κάτοικοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη μεγάλη φωτιά αλλά και την ανυπαρξία μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, στην πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο αυτή την ώρα προέχει η αλληλεγγύη και η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες της φονικής πύρινης λαίλαπας, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας αποφάσισε να χορηγήσει 200 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την αγορά φαρμάκων και ειδών υγιεινής και να προβεί σε συλλογή  τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα αυτή τη  στιγμή:
ΝΕΡΟ
ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ
ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΑΖΕΣ
BETADINE
ΚΡΕΜΕΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ
ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΠΑΝΕΣ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ


Η συγκέντρωση των παρακάτω ειδών θα γίνει στο  5ο γυμνάσιο  την Παρασκευή 27 Ιουλίου, και ώρα 9-1μμ ή μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 6936192429.
Επίσης, επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αίμα καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μπορούν, όπου κι αν βρίσκονται, να δώσουν αίμα για την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ, ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι απαραίτητες φιάλες για το σκοπό αυτό.
Η ομάδα έρευνας και διάσωσης Εύβοιας, βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές του Βουτζά και Ραφήνας με μέλη της και συμμετέχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους. Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε συνεργασία με το ΣΑΜΕΕ, την ομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας Εύβοιας, την ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Εύβοιας, και τον εμπορικό σύλλογο Χαλκίδας, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης.
Τα είδη που χρειάζεται να συγκεντρωθούν είναι: τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν στις δομές στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική.
Ο χώρος συγκέντρωσης των προσφερόμενων ειδών είναι στο Επιμελητήριο Εύβοιας, Ελευθερίου Βενιζέλου 12, στη Χαλκίδα, από τις 8.00 π.μ  έως 15.00μμ
Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ), καλεί τους συλλόγους και τις ομάδες της, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, σερβιέτες, μωρομάντηλα, ξηρά τροφή, εμφιαλωμένο νερό, φάρμακα κλπ
Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης την Πέμπτη 26 Ιουλίου, τις ώρες 10-12.30πμ και 6.30-9μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.
Η ΟΓΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πύρινες φλόγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων. Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας.
Κινητοποίηση της μητρόπολης Χαλκίδας
Ενεργοποίηση του κλήρου και του λαού της μητρόπολης, για την όσο το δυνατόν συντομότερη συγκέντρωση χρημάτων και ανθρωπιστικού υλικού, τα οποία θα προωθηθούν, μέσω της οικείας μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, ζητά με σημείωμα του προς τους ναούς και τις μονές της μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, και διαβιβάζει την εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία θα αναγνωσθεί την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους ναούς.
Οι κατευθύνσεις της μητρόπολης είναι:
Η περιαγωγή δισκοφορίας σε όλους τους ναούς της μητρόπολης, στη θεία λειτουργία της Κυριακής 29 Ιουλίου για να συλλεγεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.
Η συγκέντρωση του απαραίτητου ανθρωπιστικού υλικού, σε όλες τις ενορίες, από την Παρασκευή 27 Ιουλίου, το οποίο για την τωρινή περίσταση είναι:
Γάζες, Βetadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα και τρόφιμα μακράς συντήρησης φρυγανιές, μπισκότα κλπ
Την προσπάθεια αυτή θα ενισχύσει και το Κοινωνικό Φαρμακείο της μητρόπολης σε συνεργασία με το φαρμακευτικό σύλλογο Εύβοιας, όπως και οι 3 τράπεζες τροφίμων της μητρόπολης.
Απευθύνει έκκληση προς τους χριστιανούς, ιδιάιτερα τους νέους και τις νέες, για την εθελοντική προσφορά αίματος υπέρ των πυρόπληκτων, είτε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, είτε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας, ενώ την προσπάθεια αυτή θα υποστηρίξουν και οι τράπεζες αίματος των ενοριών που λειτουργούν.
Περισσότερες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός