Η δημοτική αρχή Ωρωπού παραχώρησε για 3,5 χρόνια ολόκληρο χώρο του δημόσιου πρώην Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού και τις 4 αίθουσες διδασκαλίας που στεγάζεται το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, στην εταιρεία "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε"


Κεντρική παρέμβαση για την ανάδειξη του προβλήματος της μή λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού έχει κάνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προ­σωπικού Ειδικής Αγωγής - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Για 3,5 χρόνια έχει παραχωρήσει η δημοτική αρχή Ωρωπού, ολόκληρο τον ισόγειο χώρο του δημόσιου πρώην Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού και τις 4 αίθουσες διδασκαλίας, που στεγάζεται το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, στην εταιρεία "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε", ενώ την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιασημάκης, Αρμυριώτης, Χατζηιωάννου, Δέδες Πέτρος, Παπαγιάννης, Ράπτης, Δημητρίου Επαμεινώνδας, Χασιώτης Παναγιώτης και Τζεβελέκος Νικόλαος.
Σημειώνεται ότι στις 6 Μάρτη φέτος, ο τότε υφυπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, παρέδωσε την απόφαση ίδρυσης του ΕΝΕΕΓΥΛ - Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Σκάλας Ωρωπού, σε αντιπροσωπεία πολιτών του Ωρωπού, που συνάντησε στο γραφείο του, στο υπουργείο παιδείας.

Μια βδομάδα μετά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού, στις 12 Μάρτη 2018, με εισήγηση του δημάρχου η δημοτική αρχή με απόφασή της παραχώρησε με διάρκεια παραχώρησης 3,5 χρόνια περίπου, ολόκληρο τον ισόγειο χώρο του πρώην Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού (συμπεριλαμβάνονται και οι 4 αίθουσες συνολικού εμβαδού περίπου 260 τμ.), -που στεγάζεται το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού - στη δημοτική ενότητα Ωρωπίων, στην εταιρεία "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε". Την πρόταση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιασημάκης, Αρμυριώτης, Χατζηιωάννου, Δέδες Πέτρος, Παπαγιάννης, Ράπτης, Δημητρίου Επαμεινώνδας, Χασιώτης Παναγιώτης και Τζεβελέκος Νικόλαος.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ενήμερη η υφυπουργός παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖA, και αν. καθηγήτρια παιδιατρικής - παιδονευρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τους συνεργάτες του γραφείου της αλλά και για το ζήτημα της μή λειτουργίας του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού.
Κεντρική παρέμβαση για την ανάδειξη του προβλήματος της μή λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού έχει κάνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προ­σωπικού Ειδικής Αγωγής - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Περισσότερες πληροφορίες, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΝΒΚΩ0Π-ΦΟΦ?inline=true

http://oropos.gov.gr/images/stories/nea/2018_proskliseis_ds/prosklisi_ds_12_03_18_orthi.pdf


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1