Χωρίς καθηγητές πιάνου για πάνω από 40 ώρες τη βδομάδα και βιολιού για 25 ώρες, το Μουσικό Γυμνάσιο Καλοχωρίου - Παντειχίου της ΧαλκίδαςΣυνέντευξη Τύπου σχετικά με τα προβλήματα του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας, έδωσε στις 29 Οκτώβρη, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι:
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, στο διδακτικό προσωπικό. Υπάρχουν μόνο τρεις μόνιμοι καθηγητές με οργανική θέση στο Μουσικό Χαλκίδας. Φέτος, για να καλυφθούν όλες οι διδακτικές ώρες, σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα, χρειάζονται συνολικά πάνω από 30. Έρχονται στην αρχή της χρονιάς με απόσπαση άλλοι καθηγητές, που είναι μόνιμοι και οι υπόλοιπες ώρες καλύπτονται με αναπληρωτές πλήρους, ή μειωμένου ωραρίου. Οι αναπληρωτές τοποθετούνται από τον Οκτώβρη σταδιακά ως το Μάρτη.
Πρόπερσι ο καθηγητής Ευρωπαϊκής θεωρίας τοποθετήθηκε την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου. Πέρσι θεολόγος και γυμναστής τοποθετήθηκαν για τρεις μήνες και χωρίς να καλύπτουν όλες τις ώρες. Η δε τακτική των β’ και γ’ αναθέσεων είναι ξεκάθαρη υποτίμηση του κάθε γνωστικού αντικειμένου που καλείται να το διδάξει κάποιος που δεν το έχει σπουδάσει. Η κάλυψη σχεδόν ολόκληρου του διδακτικού προσωπικού του σχολείου από αναπληρωτές δημιουργεί προβλήματα και σ ένα άλλο επίπεδο πέραν του ότι δεν καλύπτεται η ύλη επειδή καθυστερούν να τοποθετηθούν.
Οι καθηγητές αυτοί είναι κατά κανόνα διαφορετικοί κάθε χρόνο, δε γνωρίζουν τα παιδιά, δεν υπάρχει εξ αρχής κλίμα εμπιστοσύνης και συνέχειας στη διδασκαλία, δε μπορούν να υλοποιηθούν ή να προγραμματιστούν δράσεις που θα ξεπερνούν μερικούς μήνες. Από μόνη της αυτή η ατμόσφαιρα του “προσωρινού” δημιουργεί ανασφάλεια στην πλευρά τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.
Σήμερα, σε εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο - λύκειο και  μαθήματα κατεύθυνσης στο Λύκειο, δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα μάθημα! φιλολογικά (ιστορία), χημεία, θρησκευτικά, βιολογία, καλλιτεχνικά, γυμναστική, κοινωνιολογία, πληροφορική. Αυτά είναι τα κενά μόνο στα γενικά μαθήματα που γίνονται σε όλα τα γυμνάσια. Αν φτάσουμε στα ειδικά, στα μουσικά δηλαδή, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.
Από τα υποχρεωτικά όργανα πρέπει να τοποθετηθούν καθηγητές για πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα στο πιάνο και 25 ώρες στο βιολί. Τα μαθήματα αυτά είναι ατομικά, αυτό σημαίνει ότι 40 μαθητές ΔΕΝ μαθαίνουν πιάνο, 25 μαθητές ΔΕΝ μαθαίνουν βιολί. Φυσικά οι καθηγητές για να μην αφήνουν τα μισά παιδιά εκτός μαθήματος, μετατρέπουν το ατομικό μάθημα σε ομαδικό. Το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι; Αντί να γίνεται μια ώρα μάθημα, γίνεται 10-15 λεπτά για τον κάθε μαθητή, δηλαδή τελικά δεν γίνεται μάθημα...

Τα όργανα επιλογής είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Πολλές φορές τα παιδιά αναγκάζονται να αλλάξουν το όργανο επιλογής τους γιατί δεν έρχεται καθηγητής για το όργανο που θέλουν.
Βιβλία μουσικής δεν υπάρχουν. Το πρώτο μουσικό σχολείο ιδρύθηκε το 1988, εδώ και 40 χρόνια! Ακόμα το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει βιβλία για τη θεωρία ούτε της Ευρωπαϊκής ούτε της Βυζαντινής μουσικής. Ακόμα η ύλη των μουσικών μαθημάτων δεν είναι συγκεκριμένη, δεν υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στα πτυχία και την πιστοποίηση που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο των Μουσικών σχολείων πρέπει να παίρνουν τα παιδιά όταν αποφοιτούν, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί ΠΟΤΕ.
Στα 40 χρόνια, μια φορά έγιναν εξετάσεις για πιστοποίηση επιπέδου γνώσης μουσικού οργάνου. Πτυχία θεωρίας δεν έχουν δοθεί ποτέ σε απόφοιτο μουσικού σχολείου. Στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις για τα μουσικά πανεπιστήμια, πάνε τα παιδιά των Μουσικών Σχολείων χωρίς καμία πριμοδότηση σε σχέση με τα παιδιά που αποφοιτούν από Γενικά ή άλλα λύκεια. Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι το Υπουργείο Παιδείας. Τις εξαγγελίες του υπουργού ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς κενά, ότι προσλήφθηκαν τόσες χιλιάδες παραπάνω αναπληρωτές, τις ακούμε κάθε χρόνο αλλά στο σχολείο δεν τις βλέπουμε να υλοποιούνται.
Σίτιση μαθητών
Επειδή τα Μουσικά είναι υποχρεωτικά ολοήμερα σχολεία, ο νομοθέτης έχει προβλέψει οι μαθητές να σιτίζονται δωρεάν στο σχολείο. Σύμφωνα με το ν.1566/85 άρθρο 2.και την ΚΥΑ  Γ2/3732 ΦΕΚ τ.Β’ 767/21-101988 οι μαθητές δικαιούνται πλήρες μεσημβρινό γεύμα το οποίο πρέπει να λαμβάνουν από την πρώτη μέρα του διδακτικού έτους ως την τελευταία, ακόμα και στις εκδρομές. Αυτό για να γίνει χρειάζεται το τμήμα προμηθειών του δήμου να διεξάγει μειοδοτικό διαγωνισμό και να αναλάβει όλη τη διαδικασία. Τονίζουμε πως τα χρήματα για τη σίτιση των μαθητών δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου γιατί κατατίθενται ξεχωριστά και απευθείας από το υπουργείο εσωτερικών για το σκοπό αυτό στο ταμείο του δήμου, σύμφωνα με τα τιμολόγια του αναδόχου. 
Ο δήμος, τα πρώτα 4 χρόνια λειτουργίας του σχολείου δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη σίτιση των μαθητών. Φέτος και αφού έχουμε ξοδέψει αμέτρητο χρόνο και ενέργεια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου, μόλις σήμερα έφεραν στο σχολείο το πρώτο σάντουιτς. Δεν έχω κάνει λάθος, το πλήρες μεσημβρινό γεύμα για το τμήμα προμηθειών του δήμου μας είναι σάντουιτς και μήλο. Τα παιδιά που ξυπνάνε από τις 6:30 και γυρνάνε σπίτι μετά τις 16:00, θα είναι μια χαρά με ένα σάντουιτς για τρεις μέρες τη βδομάδα, μια πίτσα και μια σπανακόπιτα τις άλλες δύο.
Αυτό είναι το μεσημβρινό πλήρες γεύμα που εξασφάλισαν για τα παιδιά μας οι αρμόδιοι, χωρίς να μας δίνει κάποιος μια ξεκάθαρη απάντηση γιατί. Ο αγώνας του συλλόγου γονέων γι αυτό το θέμα πραγματικά ήταν πολύ δυναμικός. Έχουμε κάνει δυο παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, συναντήσεις με τον προηγούμενο και τον τωρινό πρόεδρο της β΄ βάθμιας σχολικής επιτροπής, με τον αντιπρόεδρο, με τον αρμόδιο από το τμήμα προμηθειών,  με τον προϊστάμενο της οικονομικής επιτροπής. Έχουν σταλεί αμέτρητες επιστολές, έχουν δημοσιευτεί δελτία Τύπου, το θέμα του σχολείου μας έχει φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής αλλά φαγητό για τους μαθητές δεν υπάρχει ακόμα!!
Μεταφορές 
Επειδή τα μουσικά σχολεία δεν είναι στη γωνία του σπιτιού μας, ο νομοθέτης έχει προβλέψει τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο (ΦΕΚ 4217 Β΄) ΚΥΑ 50025 . Κάθε χρόνο οι διευθύνσεις όλων των σχολείων στέλνουν τις βάσεις δεδομένων με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις των μαθητών στην οικεία περιφέρεια στο τέλος Απριλίου. Στα Μουσικά επειδή οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται τον Ιούνιο, επιτρέπουν στους διευθυντές να ξαναστείλουν τη βάση την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ώστε να περιλαμβάνουν και τους νέους μαθητές της Α γυμνασίου.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο αγιασμός κάθε χρόνο είναι στις 11 Σεπτεμβρίου. Όλοι εκτός από τη δική μας περιφέρεια. Κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο σημείο 0 με τις μεταφορές. Πάμε στον αγιασμό και μας λένε ….σε λίγες μέρες, ...υπάρχει πρόβλημα με τις υπογραφές, ...τις συμβάσεις, ...τους ανάδοχους, και ότι άλλο.
Πρόπερσι υπήρχε ένα μόνο λεωφορείο για 72 μαθητές, πέρυσι μπήκαν τα λεωφορεία ΑΦΟΥ είχαμε πάει σύσσωμοι στην περιφέρεια να διαμαρτυρηθούμε, φέτος ήμασταν εκεί κάθε μέρα όλη την εβδομάδα ΠΡΙΝ τον αγιασμό και τελικά τα λεωφορεία ξεκίνησαν την επόμενη εβδομάδα. Όχι όμως για όλους!!
Σήμερα, που είμαστε σχεδόν 2 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, ακόμα περίπου 10 παιδιά του σχολείου μεταφέρονται με δικά τους μέσα!. Δεν έχει δοθεί καμία λύση για τα παιδιά που έρχονται από Δήλεσι, Σχηματάρι, Θήβα, Αγ. Μηνά και Λουκίσια.
Το κτίριο
Το Μουσικό Χαλκίδας δεν έχει κτίριο. Στεγάζεται προσωρινά - 5 ως τώρα σχολικά έτη - σε ένα κτίριο που δεν έχει ούτε προδιαγραφές Μουσικού σχολείου, ούτε την προοπτική να τις αποκτήσει. Το κτίριό μας στην κοινότητα Καλοχωρίου Παντειχίου είχε χτιστεί για να στεγάσει βρεφονηπιακό σταθμό με 50 νήπια.
Αυτή τη στιγμή καθημερινά προσέρχονται σε αυτό 100 έφηβοι μαθητές και πάνω από 20 καθηγητές. Το μάθημα γίνεται σε 5 αίθουσες ομαδικής διδασκαλίας και 9 αίθουσες ατομικών μαθημάτων εκ των οποίων μόνο οι δυο συμμορφώνονται με τις από το υπουργείο ορισμένες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Για τους 100 μαθητές του σχολείου υπάρχουν μόνο 4 τουαλέτες, για τους 30 καθηγητές μόνο 1, δεν υπάρχει κυλικείο, ούτε τραπεζαρία, ούτε αίθουσα εκδηλώσεων, οι υπολογιστές είναι 12 (τα τμήματα κάνουν εκ περιτροπής το μάθημα της πληροφορικής). Από φέτος δεν υπάρχουν καν βεράντες ή μεγάλοι εσωτερικοί χώροι για να βγουν τα παιδιά διάλειμμα όταν βρέχει.
Κάθε Ιούνιο στο σχολείο γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις για να επιλεγούν οι μαθητές που θα φοιτήσουν γιατί δε μπορούν να μπουν όλοι όσοι αιτούνται, δεν υπάρχει κτηριακή υποδομή, κοινώς δε χωράνε… Κάθε Ιούνιο δεν υπάρχει αίθουσα για να κάνουν μάθημα οι νέοι μαθητές το Σεπτέμβριο. Κάθε καλοκαίρι γίνονται προσωρινές μετατροπές - γυψοσανίδες, χωρίσματα, αλλαγή χρήσης χώρου- για να “βολευτούν” τα παιδιά. Φέτος μια μεγάλη αίθουσα χωρίστηκε σε τρεις αίθουσες ατομικής διδασκαλίας, ο μεγάλος διάδρομος του α’ ορόφου έγινε κι αυτός αίθουσες ατομικές και μετατράπηκαν σε αίθουσες ομαδικής διδασκαλίας οι βεράντες του ισογείου. Αυτές οι νέες αίθουσες παραδόθηκαν “τυφλές” χωρίς φυσικό φωτισμό και αερισμό, χωρίς καλοριφέρ, χωρίς πρίζες, με μπαλκονόπορτες (που ανοίγουν μόνο από έξω) αντί για πόρτες, μέσα στην υγρασία.
Οι εργασίες φέτος ξεκίνησαν στις 22/8/18, μια εβδομάδα πριν ανοίξει το σχολείο και συνεχίζονται ως τώρα που μιλάμε. Οι τροποποιήσεις και οι βελτιώσεις γίνονται μέσα στο χειμώνα, ενώ τα μαθήματα συνεχίζονται...μαζί με τα κομπρεσέρ και τα βαψίματα. Με αυτές τις αλλαγές και με δυο προκατ αίθουσες χωρίς κλιματισμό που τοποθετήθηκαν πέρυσι, έχουμε στοιχειωδώς καταφέρει να λειτουργούμε ως σήμερα.
Για τον επόμενο Σεπτέμβριο χρειάζονται άλλες 3 αίθουσες ομαδικής διδασκαλίας και 4 ατομικών μαθημάτων. Αυτές δε χωράνε στο υφιστάμενο κτήριο πουθενά. Υπεύθυνος για το κτηριακό είναι ο δήμος Χαλκιδέων. Κάθε χρόνο για μήνες έχουμε επιστολές, ραντεβού και παρακάλια στην τεχνική υπηρεσία και τη σχολική επιτροπή για να προλάβουμε τις ανάγκες του σχολείου, κάθε χρόνο έχουμε την ίδια αγωνία.

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός
Το Μουσικό Χαλκίδας για το Υπουργείο Παιδείας, την Καλλιτεχνική επιτροπή και τον ΚΤ.ΥΠ. (κτηριακές υποδομές ΑΕ) είναι ανύπαρκτο. Στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, το ελληνικό κράτος δεν έχει παραδώσει στο σχολείο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΛΟΓΕΡΑ από μουσικά όργανα. Αυτό που σας καταθέτουμε, δεν είναι υπερβολή, είναι γεγονός. Τα θρανία, οι καρέκλες, οι πίνακες κιμωλίας, οι έδρες που χρησιμοποιούνται στο σχολείο είναι παλιά από γειτονικά σχολεία. Δεν υπάρχει εργαστήριο φυσικής ούτε ένας δοκιμαστικός σωλήνας. 
Τα ελάχιστα μουσικά όργανα που υπάρχουν (ενδεικτικά 4 βιολιά, 2 φλάουτα, ένας ταμπουράς, 6 πιάνα) παραδόθηκαν στο σχολείο από το Ίδρυμα Νιάρχος το 2014 που έκανε μια δωρεά στο Υπουργείο Παιδείας ύψους 940,000 € για τα 42 Μουσικά σχολεία που υπήρχαν τότε σε όλη τη χώρα. Στο δικό μας σχολείο αντιστοιχούσαν περίπου μουσικά όργανα αξίας 25.000€  τα οποία ήταν για να καλύψουν τις ανάγκες των πρώτων μαθητών και εννοείτε πως δε φτάνουν για τους 100 μαθητές που υπάρχουν σήμερα.
Στο ιδρυτικό ΦΕΚ 1131/τ.Β’/5-5-2014 του σχολείου υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση του σχολείου με 1.000.000€ και 30.000€ κάθε χρόνο για τα πρώτα έτη λειτουργίας από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου, 5.500€ από την Κτ.Υπ για τον ιδρυτικό εξοπλισμό και 50.000€ κάθε χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου από το δήμο. Με βάση αυτές τις βεβαιώσεις υπέγραψαν οι υπουργοί την ίδρυσή του. Από αυτά τα χρήματα, δεν έχει δοθεί στο σχολείο ούτε το 1/20. Πως θα λειτουργήσει το σχολείο;; Με αέρα;; Χωρίς θρανία και καρέκλες, χωρίς μουσικά όργανα;;;  Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή μοιράζονται το υπουργείο παιδείας, η Κτ.Υπ. ΑΕ και ο δήμος.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου με Λ. Τ. Χαλκίδας “Νίκος Σκαλκώτας” ιδρύθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2014 στο Καλοχώρι - Παντείχι, την ίδια χρονιά ίδρυσης του σχολείου, όταν οι μαθητές του ήταν μόνο 24. Οι γονείς των πρώτων μαθητών ήταν και τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Είναι πολύ δυναμικός σύλλογος με εντυπωσιακό ποσοστό συμμετοχής. Είναι μέλος της Ένωσης Γονέων Χαλκίδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. 

Από το σχολικό έτος 2014-2015 λειτουργεί το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδα σύμφωνα με την αριθμ. 59129/Δ4/15-4-2014 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1131/τ.Β’/5-5-2014.
Είναι το μοναδικό Μουσικό Γυμνάσιο στο νομό και εγγεγραμμένοι μαθητές σε αυτό έρχονται καθημερινά από τις περιοχές: Βαθύ, Αυλίδα, Χαλκίδα, Ψαχνά, Ν. Αρτάκη, Ερέτρια, Θήβα, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι, ενώ έχουν μετεγκατασταθεί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που διδάσκονται σε αυτό μαθητές από την Κάρυστο, τη Λειβαδιά και τη Σκύρο.
Κάθε χρόνο εισάγονται στο σχολείο 24 νέοι μαθητές με τη διαδικασία των εξετάσεων (παρόλο που οι αιτήσεις είναι κάθε χρόνο περίπου 50). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι τάξεις ως τη Β’ λυκείου, του χρόνου θα έχουμε τους πρώτους αποφοίτους οπότε θα λέγεται και επίσημα Μουσικό Σχολείο.
Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια της χώρας. Όμως, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά. Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές του Μουσικού σχολείου έχουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα αυξημένο κατά περίπου 10 διδακτικές ώρες την εβδομάδα σε σχέση με τους συμμαθητές τους των κλασσικών γυμνασίων και λυκείων. Στα επιπλέον υποχρεωτικά μαθήματα ανήκουν η Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή θεωρία και η εκμάθηση δύο μουσικών οργάνων -πιάνο και παραδοσιακό βιολί- κι ενός ακόμη μουσικού οργάνου επιλογής του μαθητή.
Τα μουσικά σχολεία είναι υποχρεωτικά ολοήμερα καθώς η λήξη του ωραρίου είναι καθημερινά στις 15:30. Είναι ο μόνος τόπος στον οποίο μπορούν οι νέοι της χώρας μας να λάβουν ΔΩΡΕΑΝ μουσική παιδεία και κυρίως την ελληνική παραδοσιακή μουσική σε θεωρία και πράξη. Γι αυτό το λόγο- και για πολλούς άλλους- η ύπαρξη ενός Μουσικού σχολείου σε ένα δήμο είναι σημαντική, θεωρείται στολίδι και εστία πολιτισμού.
Κρίνοντας από τα παιδιά μας, οι μαθητές των Μουσικών πρέπει να είναι τα πιο ευτυχισμένα γυμνασιόπαιδα. Παρόλο το εκτενές ωράριο, οι μαθητές είναι φανατικοί υποστηρικτές του σχολείου τους!  Δεν είναι μόνο το πάθος για τη μουσική που στον  έναν ή άλλο βαθμό μοιράζονται όλοι, μαθητές, καθηγητές και γονείς. Είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνεργασίας και δημιουργικότητας που υπάρχει στα Μουσικά που τα κάνει μοναδικά. Το μάθημα των συνόλων είναι αυτό που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο διαφοροποιεί τα Μουσικά από τα άλλα σχολεία, γιατί εκεί συνεργάζονται τα παιδιά ανεξάρτητα από την τάξη που παρακολουθούν και το όργανο που μαθαίνουν κάνοντας τους διαχωρισμούς αυτούς να σβήνουν. Μαζεύονται ο ένας στο σπίτι του άλλου για πρόβες, κάνουν γκρουπάκια, μελετάνε και παίζουν μαζί μουσική εντός και εκτός σχολείου. Έχουν στην εφηβική φάση της ζωής τους ένα κοινό, δημιουργικό ενδιαφέρον που τα κρατά μακριά από οθόνες ή κακές συνήθειες κάτι που είναι πολύτιμο γι αυτά και για εμάς τους γονείς.
Οι εμπειρίες που αποκτούν μέσα από το σχολείο αυτό είναι πραγματικό “όπλο” για την μετέπειτα ενήλικη ζωή και τις επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες που απαιτούνται σε αυτήν. Οι εκδηλώσεις στην οποίες συμμετέχουν ως μαθητές του σχολείου είναι ίσως στην κορυφή των εμπειριών που απολαμβάνουν - και μαζί τους κι εμείς και φυσικά η κοινωνία γύρω τους.
Φέτος το σχολείο θα ανοίξει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο θέατρο Παπαδημητρίου, και θα συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα Φεστιβάλ Μουσικών σχολείων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Έχει εξαιρετική παρουσία το σχολείο, στο φεστιβάλ της Ξάνθης, πέρσι πήγε στο διεθνές φεστιβάλ της Καρδίτσας όπου πήρε και βραβείο, στο 2ο φεστιβάλ μουσικών σχολείων στο Ναύπλιο όπου η χορωδία μας πήρε συγχαρητήρια από το Γ.Σπανό που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο.
Κέρδισαν οι μαθητές σε Πανελλήνιο διαγωνισμό το 1ο βραβείο Μουσικής σύνθεσης και 1ο Καλύτερης Συνολικής παρουσίας για την παράσταση “Βάσει στοιχείων” που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου “Διδάσκοντας επιστήμες μέσα από το θέατρο”.
Στο θέατρο Παπαδημητρίου έχει γίνει μια κοινή εκδήλωση με μουσικούς από την προσφυγική δομή της Ριτσώνας, συνεργάστηκε πέρυσι η παραδοσιακή ορχήστρα με το Ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδας σε εκδήλωση στην περιφέρεια, πάλι η παραδοσιακή πλαισίωσε την εκπαιδευτική επίσκεψη του καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, το σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου μας, συμμετείχε στον Εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και προβλήθηκε στο κανάλι της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1