Aμεση λειτουργία του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας ΩρωπούΣαρωτικές οι πρωτοβουλίες της κ. Μερόπης Τζούφη υφυπουργού παιδείας, για την άμεση λειτουργία του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού • Με την παρουσία της στη Σκάλα Ωρωπού τα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου σχολείου "Ψυχή" του αγώνα ο Μιχάλης Χασιώτης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Σωτηρία Μαγγίνα - Λάζου
Μετά την επιστροφή της από το Βουκουρέστι, η υφυπουργός παιδείας, έρευνας & θρησκευμάτων, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖA, και αν. καθηγήτρια παιδιατρικής - παιδονευρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ενημερώθηκε άμεσα, από τους συνεργάτες του γραφείου της για το ζήτημα της μή λειτουργίας του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού.

Σημειώνεται ότι, η υφυπουργός παιδείας, έρευνας & θρησκευμάτων παραβρέθηκε στο Βουκουρέστι, σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του ελληνικού σχολείου Βουκουρεστίου "Αθηνά".
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου "Αθηνά", και πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι το ΥΠΠΕΘ και η υφυπουργός παιδείας, έρευνας & θρησκευμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, θα ανταποκριθούν άμεσα θετικά στο αίτημα του άτυπου συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του νέου σχολείου με επικεφαλής την κ. Σωτηρία Μαγγίνα -Λάζου, για την άμεση λειτουργία του, και την τοποθέτηση εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η υφυπουργός, αναμένεται ακόμη να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, με επικεφαλής την κ. Σωτηρία Μαγγίνα - Λάζου, για να συζητήσει τα τρέχοντα εκπαιδευτικά και λειτουργικά ζητήματα που αφορούν το νέο σχολείο.
Την υφυπουργό έχουν ενημερώσει ακόμη για το θέμα, ο πρ. υφυπουργός παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ιδρυτής του νέου σχολείου και η Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη, βουλευτής Ν. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με μέγιστη συμβολή στην ίδρυση του νέου σχολείου.
Μέγιστη είναι ακόμη η συμβολή στον αγώνα για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σχολείου, του Μιχάλη Χασιώτη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού, και δημοτικού συμβούλου Ωρωπού.
Η υφυπουργός παιδείας Μερόπη Τζούφη, είναι βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, και αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής - παιδονευρολογίας στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει γεννηθεί και κατοικεί στα Γιάννενα, με καταγωγή από το Κεντρικό Ζαγόρι, και αποφοίτησε το 1976 από το γυμνάσιο Τρικάλων. Έχει δυό κόρες και είναι παντρεμένη με τον Ευάγγελο Μακάριο, συντ. οικονομολόγο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχεύτεσης Ιωαννίνων - ΔΕΥΑΙ.
Έχει αποφοιτήσει το 1982 από την ιατρική σχολή του εθνικού καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), και στα πλαίσια των φοιτητικών ανταλλαγών έχει μεταβεί για κλινική άσκηση στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ann Arbor, Michigan, ΗΠΑ.
Εργάστηκε σαν αγροτικός ιατρός στο κέντρο υγείας Κόνιτσας 1983 - 1985, και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην παιδιατρική, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων 1985 - 1989, στο οποίο στη συνέχεια εργάσθηκε σαν επιμελήτρια του ΕΣΥ 1990 - 2002.
Στη συνέχεια, μετέβη για μετεκπαίδευση στην Αγγλία, στην της παιδιατρικής νευρολογίας τμήμα παιδιατρικής νευρολογίας - παιδιατρικής κλινικής νευροφυσιολογίας, The Hospital for Sick Children, Great Ormond Street, London, UK, τμήμα αναπτυξιακής ιατρικής, ινστιτούτο υγείας του παιδιού, πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Εκλέχθηκε λέκτορας παιδιατρικής, στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2002, στον τομέα υγείας του παιδιού, και στη συνέχεια επίκουρη καθηγήτρια 2006 - 2012.
Μετά τη συμπληρωματική μετεκπαίδευσή της στο εξωτερικό στο τμήμα παιδιατρικής και περιγεννητικής νευρολογίας, Hammermith Hospital, Imperial College και University College of London, Ηνωμένο Βασίλειο, εργάζεται από το 2012, σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής - παιδιατρικής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι υπεύθυνη της παιδονευρολογικής μονάδας, του ειδικού εξωτερικού ιατρείου, καθώς και του εργαστηρίου νευροφυσιολογίας για παιδιά, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της ελληνικής παιδιατρικής εταιρίας, και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ελληνικής παιδονευρολογικής εταιρίας. Ακόμη, είναι επιστημονική σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για τη βελτίωση της φροντίδας, την επέκταση της λειτουργίας της, και της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών για παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες ή αναπηρίες εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση, νευρομυϊκά και νευροεκφυλιστικά νοσήματα, αυτισμό, ΔΕΠΥ.
Τέλος, μιλάει την αγγλική και γαλλική γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων ήταν μέλος της ΚΝΕ 1976 - 1983 και αργότερα του ΚΚΕ 1983 - 1985. Στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος του "Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου", ενώ το 2013 υπήρξε εκλεγμένη σύνεδρος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, υπήρξε εκλεγμένο μέλος της νομαρχιακής επιτροπής -Ν.Ε. Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ 2013 - 2014, και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με το συνδυασμό Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή, με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση.
Ακόμη έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. συλλόγου αγροτικών ιατρών του νομού Ιωαννίνων (1984-1985), του Δ.Σ. του ιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων (1999-2001), του Δ.Σ. της ένωσης ιατρών νοσοκομείων Ηπείρου (1999-2003), και του Δ.Σ. του συλλόγου Δ.Ε.Π. του πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2008-2014).
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015εκλέχθηκε βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
Πριν την ανάληψη καθηκόντων στη θέση της υφυπουργού παιδείας συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , Υποεπιτροπή για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία, Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς, βορειοατλαντική συνέλευση (ΝΑΤΟ), ομάδα φιλίας Ελλάδας - Αλβανίας, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Παλαιστίνης, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Λετονίας, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Ιράν, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Κροατίας, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Νότιου Αφρικής, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Ισημερινού, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Βενεζουέλας, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Καναδά, ομάδα φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας

To πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε ποτέ για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου 

Νέα εκπαιδευτική μονάδα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, απέκτησε από χθες ο Ωρωπός

Η συγκινητική επιστολή μητέρας για το Ειδικό Γυμνάσιο Ωρωπού

Η συγκινητική επιστολή μητέρας για το Ειδικό Γυμνάσιο Ωρωπού

Μια συγκινητική επιστολή μητέρας για το Ειδικό Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού

Το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ στηρίζει με ψήφισμά του, το αίτημα για την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού ΕΠΑΛ Γυμνασίου - Λυκείου Ωρωπού

Θ.Τ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής