Περισσότερες ηλεκτρονικές πληρωμές για το αφορολόγητοΚαλή η φορολοταρία, χρήσιμοι οι φοροέλεγχοι, αλλά αν δεν έχουν πιο ισχυρό κίνητρο οι ίδιοι οι φορολογούμενοι, το κυνήγι της απόδειξης θα παραμείνει όνειρο απατηλό για το υπουργείο Οικονομικών. 
Με δεδομένο ότι το κονδύλι για τη φορολοταρία δεν πρόκειται να αυξηθεί, όπως επίσης ότι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν μπορούν να είναι πάνω από κάθε μια ταμειακή μηχανή, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να πιέσει τους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν την κάρτα τους ακόμα και για τις μικρές, καθημερινές συναλλαγές. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Απαιτώντας περισσότερες ηλεκτρονικές πληρωμές για το "χτίσιμο" του αφορολογήτου. 
Σήμερα, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, έχουν έκπτωση φόρου, δηλαδή έμμεσο αφορολόγητο, από 1.900 ως 2.100 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων. Η έκπτωση είναι ακέραια για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ κι από εκεί και πάνω "σβήνει" κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος. Ωστόσο για να έχουν αυτό το αφορολόγητο, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωμές 10% για τις πρώτες 10.000 ευρώ εισοδήματος, 15% από 10.000 ως 30.000 ευρώ και 20% για το επιπλέον εισόδημα. 
Κρίνοντας ότι τα παραπάνω όρια καλύπτονται με ευκολία, αφού "μετράνε" ακόμα και οι ΔΕΚΟ, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα παραπάνω όρια κατά 5 ή 10 ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή το 10% να γίνει 15- 20%, το 15% να γίνει 20- 25% και το 20% να αυξηθεί στο 25- 30%. 
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα και θα ισχύσουν για τις πληρωμές από την 1η Ιανουαρίου. 
Πηγή: Καθημερινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής