Συγκέντρωση και Ομιλίες από τη Λαϊκή Συσπείρωση στα Οινόφυτα


Την Τετάρτη, 23.1 πραγματοποιήθηκε μία επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Οινόφυτα όπου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και το περίγραμμα των θέσεων του συνδυασμού τόσο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όσο και για το Δήμο Τανάγρας. 

Στην αρχή, το λόγο πήρε ο Κώστα Μπασδέκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος αφού παρουσίασε τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στάθηκε στο γεγονός "ότι ο απόλυτος διαχωρισμός των λεγόμενων τοπικών προβλημάτων με τα λεγόμενα γενικά δεν επιβεβαιώνεται από την ίδια τη ζωή καθώς τα "τοπικά" προβλήματα έχουν τις αιτίες τους στα "γενικά" και αυτά με τη σειρά τους έχουν τοπική έκφραση". Παρουσίασε μια σειρά παραδείγματα από την ίδια την εμπειρία των λαϊκών στρωμάτων στην Εύβοια, τη Λαμία και αλλού. Παράλληλα κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες και σε όλες τις αναμετρήσεις.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Μιχάλης Γιαλούρης, υποψήφιος Δήμαρχος Τανάγρας, ο οποίος με λεπτομέρειες και παραδείγματα κάλεσε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να αντιληφθούν τη μεγάλη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αλλά και άλλων συνοδοιπόρων της στην υλοποίηση της αντιδραστικής-αντιλαϊκής κεντρικής πολιτικής. Όπως ανέφερες, όλα τα τελευταία χρόνια -όπως κι αν είχαν παρουσιαστεί προεκλογικά- στην πραγματικότητα η τοπική διοίκηση ήταν ένας ακόμα βραχνάς στις πλάτες του λαού και των κατοίκων της περιοχής. Κάλεσε επίσης το λαός και τους εργαζόμενους της περιοχής να κάνουν τη διαφορά υπερψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση καθώς θα αποτελέσει την Ισχυρή Λαϊκή Αντιπολίτευση είτε ως μειοψηφία είτε και στο τιμόνι του Δήμου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Όπως τόνισε ο Δήμος Θεοδώρου, τωρινός δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού στις προηγούμενες εκλογές, χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται προσπάθεια από όλους όσους καταλαβαίνουν την ανάγκη ενίσχυσης στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τόσο του ΚΚΕ όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα Τοπικά & Περιφερειακά ψηφοδέλτια. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν απέναντί τους τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία με προτάσεις, παρεμβάσεις και θέσεις ήταν μία φωνή έκφρασης των λαϊκών συμφερόντων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πλούσια συζήτηση με παρεμβάσεις και ερωτήματα. Δεκάδες άνθρωποι πήραν το λόγο και κατέθεσαν τον προβληματισμό τους. Στη συζήτηση ξεχώρισε το μεγάλο θέμα με το σχέδιο κράτους-βιομηχάνων για τη βιομηχανική περιοχή, η δραματική κατάσταση στις δομές υγείας της περιοχής, τα προβλήματα στα σχολεία, οι εξελίξεις με τις αλλαγές στις χρήσεις γης και άλλα. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν σε όλα τα χωριά του Δήμου Τανάγρας και τις περιοδείες τις Λαϊκής Συσπείρωσης.
Μπενάτος Θεοδόσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1