Εκδήλωση - προβολή της ταινίας ''Η άλλη όψη της ελπίδας'', του Άκι Καουρισμάκι, στο Σινεφίλμ εργατικό κέντρο ΧαλκίδαςΤην ταινία ''Η άλλη όψη της ελπίδας'', 2017, σε σκηνοθεσία του Άκι Καουρισμάκι, προβάλει στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας, την 1 Φεβρουαρίου, στις 9.30μμ, η κινηματογραφική ομάδα Σινεφίλμ Χαλκίδας.
Η ταινία έχει διάρκεια 100΄.
Το τρέϊλερ της ταινίας , εδώ
Αν υπάρχουν ακόμη λίγοι Ευρωπαίοι auteurs, ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Άκι Καουρισμάκι, παρά το ότι ο ίδιος θα κορόιδευε πολύ με το χαρακτηρισμό. Ωστόσο οι ταινίες του είναι απόλυτα δικές του, αισθητικά και εννοιολογικά, και διατρέχονται σταθερά από τα ίδια γνωρίσματα:
Κάποιες είναι καλύτερες και κάποιες λιγότερο καλές. Γι' αυτό και βλέποντας το ''Η άλλη όψη της ελπίδας'', καλύτερη ταινία το 2017, από τη διεθνή ένωση κριτικών κινηματογράφου, βραβείο σκηνοθεσίας στο διεθνές φεστιβάλ Βερολίνου, τη νέα του ταινία και μια από τις καλύτερές του, συνειδητοποιείς ότι δεν αποφάσισε, ξαφνικά, ο Καουρισμάκι να κάνει ένα φιλμ για το προσφυγικό. Αλλά ότι το σινεμά του μιλούσε ανέκαθεν, ούτως ή άλλως, για τον ανθρωπισμό που, απλώς, σήμερα η υπενθύμισή του είναι τόσο πιο αναγκαία.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πότε: 1 Φεβρουαρίου, 9.30μμ
Που: Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1