Μαζική και δυναμική αρχή για την Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού.
Την συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της K.O. Ωρωπού του ΚΚΕ Κώστας Βάθης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, την βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, τους αλυτρωτισμούς της συμφωνίας καθώς και την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ ενάντια στην συμφωνία, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών.
Στην συνέχεια τον λόγο έδωσε στον κεντρικό ομιλητή και υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Χασιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του δήμου που λειτουργεί ως ανώνυμη επιχείρηση, τον ανταποδοτικό χαρακτήρα και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών.
Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, την πενταετία που πέρασε. Έκανε ειδική μνεία στα πρόστιμα και τις διώξεις που υπόκεινται οι κάτοικοι της περιοχής για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια καθώς και στην απόπειρα δημιουργίας ΧΥΤΥ στο λατομείο ΝΤΟΥΜΑΝΙ, όπου και με την άμεση παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτράπηκε ο σχεδιασμός.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύμηνο αγώνα των συμβασιούχων-παρατασιούχων του δήμου, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό τους. Μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές των δύο τελευταίων χρόνων, που κατέκαψαν λαϊκές κατοικίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους, καθώς και στην έλλειψη υποδομών δασοπροστασίας σε όλη την επικράτεια του δήμου. Τέλος, υπογράμμισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για την ανακούφιση του λαού της περιοχής, όπως μείωση δημοτικών τελών και τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού οι παραβρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για τις συγκεντρώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τις επόμενες ημέρες.
Ιανουάριος 2019,
Το γραφείο τύπου
www.lsoropou.wordpress.com
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1