Οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας ψηφίζουν για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ


Οι εκπαιδευτικοί της Εύβοιας ψηφίζουν για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, στις 15 Ιανουαρίου, στο γυμνάσιο Αλιβερίου, στις 17 Ιανουαρίου, στο γυμνάσιο Ιστιαίας και στις 22 Ιανουαρίου, στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Εύβοιας τονίζει ότι, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ορίστηκαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ως εξής:
Την Τρίτη 15/01/2019 και ώρα 11πμ, στην κεντρική και νότιο Εύβοια, στο γυμνάσιο Αλιβερίου.
Στο Αλιβέρι ψηφίζουν τα σχολεία από Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κριεζά, Κονίστρες, Κύμη, Μαρμάρι, Στύρα, Κάρυστο και Σκύρο. (Η Σκύρος σύμφωνα με το καταστατικό έχει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου)
Την Πέμπτη 17/01/2019 και ώρα 11πμ στη Β. Εύβοια, στο γυμνάσιο Ιστιαίας.
Στην Ιστιαία ψηφίζουν τα σχολεία από: Ιστιαία, Γούβες, Ωρεούς, Λίμνη, Αγία Άννα κι Αιδηψό.
Την Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 11πμ στη Χαλκίδα, στο εργατικό κέντρο.
Στη Χαλκίδα ψηφίζουν όλα τα υπόλοιπα σχολεία.
Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων σε ψηφοδέλτια με το όνομα του συνδυασμού, θα είναι η Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο mail της ΕΛΜΕ. Μαζί με το ψηφοδέλτιο η κάθε παράταξη θα πρέπει να δηλώσει και διαθεσιμότητα 2 τουλάχιστον υποψηφίων για την εφορευτική επιτροπή.
Η ημέρα των εκλογών είναι ημέρα επίσημης συνδικαλιστικής άδειας, (σύμφωνα με το φ.351.5/84/60735/Δ1/7-10-2014), ώστε όλοι/ες οι συνάδελφοι να διευκολυνθούν να παρευρεθούν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου. Για τη διευκόλυνση συναδέλφων που κατοικούν σε διαφορετική περιοχή από αυτή της υπηρεσίας τους, θα υπάρξει η δυνατότητα να ψηφίσουν εγγύτερα στον τόπο κατοικία στους, αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως ή με mail ή με τηλεφώνημα τουλάχιστον 3 ημέρες πριν από τις εκλογές. Την ημέρα των εκλογών θα πρέπει να υποβάλλουν επίσης μια υπεύθυνη δήλωση για το πού έπρεπε να ψηφίσουν σύμφωνα με τους εκλογικούς καταλόγους και πού θα ψηφίσουν τελικά.
Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για το σωματείο είναι 20 ευρώ, τα οποία είτε καταβάλλονται την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε υπάρχει η δυνατότητα μιας μικρής προκαταβολής (2 ευρώ) κατά τη μέρα της ψηφοφορίας και παρακράτησης του υπολοίπου της συνδρομής από τη μισθοδοσία (1,50 ευρώ μηνιαίως), με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, την ημέρα των εκλογών. Για τους συναδέλφους αναπληρωτές/τριες, η συνδρομή έχει οριστεί στα 10 ευρώ.
Επίσης ενημερώνουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες, που είναι αποσπασμένοι/ες από άλλη περιοχή και τακτοποιούν τη συνδρομή τους μέσω μισθοδοσίας στην περιοχή της οργανικής τους, να έχουν μαζί τους κατά τη μέρα της ψηφοφορίας βεβαίωση από την ΕΛΜΕ όπου παρακρατείται η συνδρομή τους.
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι η πιο κορυφαία στιγμή στη ζωή του σωματείου, όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος συνευρίσκεται, συζητά, ασκεί έλεγχο, διατυπώνει απόψεις, διαφωνίες και προτάσεις και προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις του.
Ως εκ τούτου εξυπακούεται ότι η συμμετοχή όλων μας, είναι επιβεβλημένη. Η απαξίωση των σωματείων και του συνδικαλισμού γενικότερα εξυπηρετεί μόνο τη διοίκηση και την εκάστοτε κυβέρνηση, ώστε να περνούν ανενόχλητοι όλο και πιο αυταρχικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Η συσπείρωση στα σωματεία μας, η συμμετοχή και η συλλογική δράση είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την συστηματική προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1