Περιοδεία και Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τανάγρας


Τη Δευτέρα 21/1/2019 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τανάγρας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Μιχάλη Γιαλούρη, περιόδευσε σε υπηρεσίες στα Οινόφυτα και συνομίλησε με τις διοικήσεις αλλά και τους εργαζόμενους.

Στο πυροσβεστικό σταθμό διαπιστώθηκαν για άλλη μια φορά οι ελλείψεις του τμήματος τότε σε προσωπικό, όσο και σε υποδομές. Όπως σημειώθηκε και στη συζήτηση με τον διοικητή του σταθμού, ο σταθμός καλύπτει μία μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει και τη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας. Κι όμως οι δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στο έργο τους είναι μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα απαραίτητα, όπως για παράδειγμα η υποστήριξη με υδροφόρες κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς καλύπτεται από ιδιώτες ενώ έχουμε φτάσει στο σημείο να βασίζονται σε ιδιωτικές χορηγίες.

Από τη μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημάνθηκε ότι αιτία των ελλείψεων είναι διαχρονικά η πολιτική των περικοπών όσο αφορά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η ίδια άσχημη κατάσταση επικρατεί και στο ΠΕΔΥ Οινοφύτων. Όχι απλά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται ο πληθυσμός, αλλά  δομή συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο σε προσωπικό. Από τη συζήτηση με τη προϊσταμένη διαπιστώθηκε και εδώ ότι είναι γενικευμένο το ζήτημα με τις ιδιωτικές χορηγίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της διεκδίκησης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δημόσιας και δωρεάν, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού, σε μία περιοχή που αντικειμενικά έχει μεγάλες απατήσεις καθώς μιλάμε για χιλιάδες κατοίκους, χιλιάδες εργατοϋπάλληλους στη βιομηχανική ζώνη, διατρέχεται από την Εθνική Οδό κλπ.

Κατά την περιοδεία αποδείχτηκε και το αδιέξοδο -τουλάχιστον- των ιδιωτικών χορηγιών καθώς υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα που δόθηκαν με αυτόν τον τρόπο όμως δε λειτουργούν λόγω των ελλείψεων.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις δημοτικές υπηρεσίες στα Οινόφυτα όπου και έγινε συζήτηση με τους υπάλληλους για τα προβλήματα που συναντάνε και τη στάση τους στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας δόθηκε και το κάλεσμα για τη Συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Οινόφυτα την Τετάρτη 23/1/2019, στις 18:00 μμ στην Αίθουσα Δημ.Λιάπης (πλησίον ΚΕΠ). Στη συγκέντρωση αυτή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στις εκλογές και θα μιλήσουν τόσο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπασδέκης όσο και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για το Δήμο Τανάγρας, Μιχάλης Γιαλούρης.

Αντίστοιχες περιοδείες και συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν το επόμενο διάστημα σε όλα τα χωριά του Δήμου Τανάγρας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής