Χαιρετίζουμε τη συνένωση των γνωστών έμπειρων αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων του δήμου ΩρωπούΤου Γιώργου Γιαμαρέλου

Με ανοικτά χαρτιά

Πριν αναφερθούμε διεξοδικά στην κάθε κατηγορία των θεμάτων του Δήμου Ωρωπού κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε τα κάτωθι:

Χαιρετίζουμε την συνένωση των γνωστών έμπειρων αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων του δήμου Ωρωπού και εκτιμούμε ότι η κίνησή τους αυτή είναι ένα μισό, έστω, βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Αναμένεται η δημόσια τοποθέτηση του νυν δημάρχου Ωρωπού, ο οποίος δείχνει (και προς τιμήν του!) ότι διάκειται ευνοϊκά στην δημιουργία συνδυασμού με υποψήφιο δήμαρχο, πέρα από το εγώ του καθένα μας.

Δημοσιεύουμε το από 9 Σεπτεμβρίου 2013 άρθρο μας με τίτλο:

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ
Ωρωπός, 9/9/2013
«Αγαπητοί φίλοι/ες,
για πολλοστή φορά εξαγγέλλονται σκέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγές στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές αρχαιρεσίες.
Από πλευράς μας χαιρετίσαμε τις σχεδιαζόμενες αυτές αλλαγές διότι θεωρούμε ότι βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης, τις ιδέες και τα επιχειρήματα όλων, όσοι, αντιτίθενται στις αλλαγές αυτές.
Η κυβέρνηση έχει το ιερό χρέος να προχωρήσει άμεσα και αταλάντευτα στην λεπτομερή επεξεργασία των σκέψεων αυτών, την δημόσια διαβούλευση και την κατάθεση νομοσχεδίου προς συζήτηση και ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων. Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι οι αλλαγές αυτές σπάνε δεσμά και συρματοπλέγματα, απελευθερώνουν και αξιοποιούν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος που οδηγεί στον εποικοδομητικό διάλογο, την σύνθεση απόψεων και την εξεύρεση ευρύτατα αποδεκτών λύσεων.
Πέρα από τους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές των κομμάτων, εκεί όπου η κοινωνία αφήνεται ελεύθερη και ακηδεμόνευτη σε εθελοντικές ομαδικές προσπάθειες και δραστηριότητες, έχει δώσει σαφή δείγματα της πρωτοπόρας σκέψης, του πρωτοποριακού της έργου, της ευρείας συμμετοχής των πολιτών και των εκπληκτικών επιτευγμάτων της, όπως π.χ. οι δραστηριότητες, το έργο και η προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων όλων των δήμων της χώρας. Αν πάλι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν ήσαν ελεύθεροι, αλλά κομματικοί, ο καθένας μπορεί να φαντασθεί ποια θα ήταν η συμμετοχή, το έργο και η προσφορά των κομματικών πολιτιστικών συλλόγων….
Ήλθε η ώρα να επιτραπεί στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της τις τύχες των Καλλικράτειων δήμων της χώρας για να αλλάξει το σκηνικό της μιζέριας, της μισαλλοδοξίας, της αλαζονείας και της αποτελμάτωσης. Ήλθε η ώρα να φανεί και το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας.
Το χρωστάμε στους αγωνιστές του ’21 και τις αμέτρητες θυσίες του λαού μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία.
Το χρωστάμε πάνω απ’ όλα στην Ιστορία και τον πολιτισμό του γένους των Ελλήνων.
Η φράση: «οι των πραγμάτων καιροί ου μένουσι την ημετέραν βραδύτητα» ,ας σημάνει σε όλους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους.
Με τιμή,
Γεώργιος Χ. Γιαμαρέλος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού».
Καλούμε όλους τους πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους του δήμου Ωρωπού να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό και να μπολιάσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού με συμβούλους - μέλη τους - που θα βοηθήσουν με την συμμετοχή τους, στην δημιουργία κλίματος και πνεύματος ομαδικής προσπάθειας, συνεργασίας και δημιουργίας.
Καλούμε τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη του δήμου Ωρωπού που επιθυμεί να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, να επικοινωνήσει μαζί μας: (τηλ: 6948578742, email: giamarelos@yahoo.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Εγκαίνια την Πέμπτη για το Κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής