Πλούσιος απολογισμός… ελπιδοφόρες προοπτικέςΠραγματοποιήθηκε στις 14/1/2019, στο ευγενικά προσφερθέν κέντρο διασκέδασης «ΛΑΜΨΗ» (Λεωφ. Πάρνηθας 279, ΑΧΑΡΝΑΙ, ΑΤΤΙΚΗ) ο ετήσιος πλούσιος απολογισμός δραστηριοτήτων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, με ένα εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κάθε μια σημαντική εκδήλωση του 2018.
Την πρωτοχρονιάτικη πίττα ευλόγησε ο πατήρ Γελάσιος, ενώ τις ευχές, εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής δέχθηκε ο πρόεδρος κ Γιάννης Κοντογιάννης.
Τον πλούσιο απολογισμό, που παρουσίασε η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής), παρακολούθησαν πολλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα στις παραδοσιακές οικογένειες κτηνοτρόφων της Αττικής, και μεταξύ αυτών διακρίναμε τους: κ Ταξιάρχη Φαρμάκη (Εντεταλμένο Σύμβουλο για την Πρωτογενή Παραγωγή της Περιφέρειας Αττικής), κα Γιάννα Τσούπρα (Εντεταλμένη Σύμβουλο για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής), κ Γεώργιο Βλάχο (Βουλευτή Υπαίθρου Αττικής, γεωτεχνικό), κ Γιάννη Κασσαβό (Δήμαρχο Αχαρνών), κ Αθανάσιο Κελμάγερ (Πρόεδρο Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ), κα Σοφία Μαστρογιάννη (Προϊσταμένη Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνοτροφίας Ανατολικής Αττικής), κ Πασχάλη Συρίγο (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων), κ Γιάννη Φραγκούλη (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Συλλόγων), κ Κωνσταντίνο Μουζάκη (Πρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»), κ Θοδωρή Σαμούση (Δ/νση Αγρ. Οικ. & Κτην Αττικής), κα Αριέττα Τσαγκαράκη (Εμπορικό Ακόλουθο Γαλλικής Πρεσβείας Αθηνών), κ Δημήτριο Φυντάνη (Διευθυντή Skywalker & ειδησεογραφικού site STENTORAS.gr), κα Φανή Παπασταματίου (Δήμος Αχαρνών), κ Τάκη Μίντζια (Επιχειρηματία ΛΑΜΨΗ), κα Γιάννα Μίχου (ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ), κ Νίκο Κορδαλή (κτηνοτρόφο, επιχειρηματία Μεγάρων, μέλος ΔΣ Κτηνοτροφικού Συλλόγου), κ Κώστα Μαντζουράνη (Πρόεδρο ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ & Μέλος Κτηνοτροφικού Συλλόγου), κ Ανδρέα Σερέτη (Αντιπρόεδρο Κτηνοτροφικού Συλλόγου), κ Κώστα Γεωργίου (ΔΑΟΚ Αν. Αττικής), κ Γιάννη Πέτρου (Μέλος ΔΣ Κτηνοτροφικού Συλλόγου), κ Μανώλη Χατζημανωλάκη (Μέλος ΔΣ Κτηνοτροφικού Συλλόγου), κ Αντώνη Μιχαλοδημητράκη (Επιχειρηματία, κτηνοτρόφο), κα Λίτσα Μωραΐτη (κτηνοτρόφο), κα Αθηνά Μιχαηλίδου, κα Δέσποινα Γαζωράκη, κα Κατερίνα Συζ. Βασιλείου Κοντογιάννη, κ Γιάννη Γαζωράκη, κα Φωτεινή Μαντζουράνη, κ Ευστάθιο Ασημάκη, κα Ευανθία Βρυώνη, κ Δημήτριο Νερούτσο, κ Τάσο Ματαράγκα (κτηνοτρόφο), κ Γιάννη Πατσαβούρα (κτηνοτρόφο), κ Πάνο Καϊδατζή (Κτηνοτρόφο), κ Γιώργο Κουλοχέρη, κ Γιάννη Αθανασόπουλο (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) και πολλούς άλλους.
Μέσα από 69 φωτογραφίες, μία από κάθε δράση του 2018, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής παρουσίασε την πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές παρουσίες, στην συμμετοχή σε εκθέσεις και Φεστιβάλ, αλλά και τις συναντήσεις-συζητήσεις για επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Αττικής.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην παρουσίαση των συμπερασμάτων από την συμμετοχή του κτηνοτρόφου κ Νίκου Κορδαλή στην μεγάλη διεθνή έκθεση SOMMET DE L’ELEVAGE (3-5 Οκτ 2018, Κλερμόν-Φεράν, Γαλλία). Ο κ Ν. Κορδαλής μεταξύ άλλων είπε: Όλοι οι κτηνοτρόφοι είναι ενταγμένοι σε συνεταιρισμούς, Κάθε συνεταιρισμός καλύπτει μια περιοχή με 1-2 φυλές ζώων ΜΟΝΟ, Μόνο οι συνεταιρισμοί πουλούν και κατηγοριοποιούν ζώα και κρέας. ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος, Δεν κατατέμνονται αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ούτε κληρονομικά, Τα σφαγεία ανήκουν στους συνεταιρισμούς, Σε μια περιοχή δεν αλλάζουν οι εκτροφές ούτε οι εκμεταλλεύσεις και Οι εκμεταλλεύσεις πουλάνε και κρέας από τα σφαγεία τους, και φαγητό. Και φέτος ο κ Ν. Κορδαλής θα μετέχει στην Zootechnia (31/1-3/2/2019, Θεσσαλονίκη) στο περίπτερο 3, stand 46, ενώ προωθείται συντονισμένη επίσκεψη στην Zootechnia, για να εντοπίσουν τις εξελίξεις στην κτηνοτροφία.
Με έναν πρωτότυπο τρόπο ο πρόεδρος κ Γ. Κοντογιάννης καλούσε κάθε έναν από τους φορείς και εκπροσώπους φορέων να κόψουν το κομμάτι τους από την πίττα και να εκφράσουν τις ευχές τους για το νέο έτος.
Όλοι οι παριστάμενοι πήραν κομμάτι της πίττας έτοιμο και ο τυχερός προήλθε από κλήρωση από τους καταγεγραμμένους εισελθόντες. Τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίττας αναδείχθηκε ο κ Σταύρος Κιτάντης (ανθοπαραγωγός, Μαραθώνας).
Με την ευκαιρία ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν σημαντικά στο έργο του Συλλόγου. Έτσι ευχαρίστησε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής (για την συνεργασία στην Παραδοσιακή Γαστρονομία), το Skywalker & ΣΤΕΝΤΟΡΑ (για την υποστήριξη στις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ), τον Αθανάσιο Κελμάγερ (για την πίστη του στην Συλλογική Συνεργασία), τον Δημήτριο Μιχαηλίδη (για την συμμετοχή στις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ), ενώ την πλακέτα στην οικογένεια Βασιλείου Κοντογιάννη (για την προσφορά της στις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ), που παρέλαβε η κα Κατερίνα Κοντογιάννη, έδωσε αναγνωρίζοντας την μακροχρόνια συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός.
Η οικογένεια Βασ. Κοντογιάννη, που χαρακτηρίζει την περιοχή στο google maps, ως «Βουστάσιο Κοντογιάννη», εγκαταστάθηκε στην Λαθαία του Μενιδιού το 1966, σε έναν βοσκότοπο, χωρίς τίποτε άλλο εκεί γύρω, όταν οι συνολικοί κάτοικοι της περιοχής ήταν περίπου 20.000, ενώ σήμερα η ίδια περιοχή έχει 170.000 κατοίκους … Ο σημερινός Δήμος Αχαρνών ξεκίνησε από εκείνους του πιονέρους Βλάχους και Αρβανίτες, κτηνοτρόφους, ανθοπαργωγούς και παραγωγούς κηπευτικών.
Η ύπαιθρος της Αττικής ήταν βιώσιμη (αειφόρα) και μπόρεσε να μας φέρει μέχρι σήμερα, και εξ αιτίας της υπαίθρου της Αττικής μπορεί να επιβιώνει ακόμα η πυκνοκατοικημένη Αθήνα, που έχει συγκεντρώσει το μισό του πληθυσμού του κράτους σε ένα λεκανοπέδιο. Όλο το βάρος της πυκνοκατοικημένης πρωτεύουσας σηκώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος με τις καλλιέργειες και εκτροφές του, ενώ ταυτόχρονα δέχεται την τσιμεντοποιημένη «επίθεση» τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στο πολιτιστικό περιβάλλον, καθώς και στον βιώσιμο (μέχρι προ τινός …) τρόπο ζωής τους. Για αυτό ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής ξαναεξήγγειλε την ελπιδοφόρο προοπτική των ΒΙΨΣΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των συγκατοίκων.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 699828238

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός επέδωσε την πλακέτα για την μακροχρόνια προσφορά και συμβολή, ως πρωτεργάτες για ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, στην τοπική ανάπτυξη στην κα Κατερίνα Κοντογιάννη για την οικογένεια Βασιλείου Κοντογιάννη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1