Εκδήλωση παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελευθερίας Χατζοπούλου, στον Αυλώνα


Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Ελευθερίας Χατζοπούλου, με τίτλο ''Ανομολόγητες αλήθειες'', εκδόσεις Ψυχογιός, Νοέμβρης 2018, θα παρουσιαστεί την 1 Μάρτη, στις 6μμ, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης ''Δημήτρης - Τάκης Λιάκουρης'', στην πλατεία Ζυγομαλά του Αυλώνα.
Για το βιβλίο μιλούν οι, Αμαλία Νάνου, φιλόλογος, υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης, και Μαίρη Σαμπάνη, φυσικός, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Αυλώνα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό, και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Το στόρυ
Ένα ταξίδι ειλικρίνειας που βγάζει στην επιφάνεια πικρίες, ενοχές και ανομολόγητες αλήθειες. Όλα συντρίβονται μέσα από το φως της αποδοχής και της συγχώρησης.
Δύο γυναίκες φίλες, ξεδιπλώνουν τις μνήμες τους. Εξομολογήσεις, εμπειρίες, λάθη και ανομολόγητες αλήθειες ξυπνούν βιώματα, μέσα από την ψυχή τους. Η παιδική ηλικία, οι εφηβικές πληγές, οι τραγικές απώλειες της ενήλικης ζωής ξαφνιάζουν και προβληματίζουν. Οι ομοιότητες πολλές.
Ποιο είναι, άραγε, αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη γυναίκα δυνατή και ορθολογίστρια; Η θέληση να παλέψει για να ξεφύγει από τη μοίρα της ή οι συγκυρίες; Είναι η ανάγκη για επιβίωση που σφυρηλατεί τη δύναμη στο χαρακτήρα της ή η άρνηση να υποταχθεί στην αναξιοπρέπεια; 
Με αγάπη και σύνεση η Ελισάβετ βοηθά τη νεότερη Μαρίνα να δεχθεί το παρελθόν της, να το αφήσει πίσω, να μην της δηλητηριάζει το παρόν και το μέλλον. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνει και η ίδια. Αλλάζει την οπτική της, κάνει τα βήματα που την οδηγούν στην ολοκλήρωση. Μπορούν η φιλία και η αγάπη να γκρεμίσουν τείχη και αδιέξοδα, να οδηγήσουν από το σκοτάδι στο φως, από τον εφιάλτη στο όνειρο; 
Η Ελευθερία Χατζοπούλου, είναι ομ. καθηγήτρια μικροβιολογίας και λοιμωδών νοσημάτων, στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μεγάλες της αγάπες είναι το διάβασμα και το γράψιμο, ενώ μέρος του χρόνου της αφιερώνει στην κηπουρική, σε πεζοπορίες με συντροφιά το σκύλο της στα πανέμορφα δάση της ορεινής Χαλκιδικής, καθώς και στη συλλογή άγριων μανιταριών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1