Πέντε νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό "Στερεά… Υπεροχής"


Άνθρωποι της κοινωνικής προσφοράς, της συλλογικής δράσης, του εθελοντισμού, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της υγείας, αγρότες και αγρότισσες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέες και νέοι, απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου, συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, συμπορεύονται για μια "Στερεά… Υπεροχής".
Οι νέοι υποψήφιοι
Απόστολος Ντάντος, πρ. εκπαιδευτικός. Βοιωτία
Ο Απόστολος Ντάντος, είναι πρώην εκπαιδευτικός. Ζει μόνιμα στη Θήβα και είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Ιωάννα Ρουπάκα και πατέρας δυο κοριτσιών.
Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διετέλεσε για 17 χρόνια Διευθυντής σε σχολεία της Θήβας. Πέραν των υπηρεσιών του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ασχολήθηκε και με την εκπαίδευση ενηλίκων.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση, πάντα ενταγμένος στο χώρο της αριστεράς.  Συμμετέχει σε πολιτιστικούς φορείς της πόλης.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο φορέα "Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών Ελεώνα", συμβάλλοντας στις δράσεις του δικτύου και στηρίζοντας γυναίκες που έχουν ανάγκη.
Αντώνης Παπαδάκης,  Ιδιωτικός Υπάλληλος - Ταμίας Ε.Π.Σ. Εύβοιας. Εύβοια
Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Μεγάλωσε στην περιοχή Κουρέντι και τελείωσε το 1ο Λύκειο Χαλκίδας.
Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Παναγιώτου και έχουν δύο γιούς, το Νικόλα και το Βαγγέλη.
Εργάζεται από το 1988 στην εταιρία ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ και είναι μέλος  του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, από το 2004 μέχρι και σήμερα. (Γ. Γραμματέας-Αντιπρόεδρος).
Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου (2009-2012).
Έπαιξε ποδόσφαιρο στην Αναγέννηση Ευρίπου για 17 χρόνια σαν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (1979-1996).
Είναι μέλος του Δ.Σ. (Ταμίας και Πρόεδρος Πρωταθλημάτων Υποδομών) της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας από το 2003 μέχρι και σήμερα.
Αναστασία Τσολάκη, Βιοκλιματική Αρχιτέκτων. Εύβοια
Η Βιοκλιματική Αρχιτέκτων Μηχανικός Αναστασία Τσολάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά συνδέθηκε από μικρή ηλικία με τη Βόρεια Εύβοια όπου και έχει περάσει σημαντικό μέρος της ζωής της, από την παιδική της ηλικία μέχρι και σήμερα. Σήμερα ζει και εργάζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Λουτρά Αιδηψού.
Ενεργή φιλόζωος ακτιβίστρια, λάτρης της φύσης και του περιβάλλοντος.
Δίνει την προσωπική της μάχη με ενεργή καθημερινή συμμετοχή για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων.
Συμμετέχει σε δράσεις και ερευνητικά έργα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Συμμετέχει σε Δράσεις για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας με σκοπό την επίτευξη της Ενεργειακής Δικαιοσύνης και την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
 • Αριστούχος Διπλωματούχος Αρχιτέκτονάς Μηχανικός του πανεπιστημίου Φλωρεντίας.
 • Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (με υποτροφία) ειδίκευσης στη «Βίο-Οικολογική Αρχιτεκτονική και στην Τεχνολογική Πρωτοπορία για το Περιβάλλον».
 • Τα θέματα Διατριβής του Πτυχίου αλλά και του Μεταπτυχιακού διακρίθηκαν και δημοσιευθήκαν για την πρωτοποριακή τους προσέγγιση.
 • Υποψήφια Διδάκτορας στον Τομέα Πολεοδομίας Χωροταξίας- Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ σε θέματα Περιβάλλοντος και Αστικής Ανθεκτικότητας.
 • Ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε μελέτες βελτίωσης μικροκλίματος και στη μελέτη των μικροκλιματικών  χαρακτηριστικών υπόσκαφων κατασκευών στην Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία και Ισπανία.
 • Πρώτο βραβείο σε Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UNESCO για το σχεδιασμό ενός οικολογικού πάρκου "FEUILLE INTERNATIONALE D’ARCHITECTURE".
 • Εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων κυρίως σε βιοκλιματικές  μελέτες καθώς σε μελέτες βελτίωσης μικροκλίματος και ανακαινίσεις.
 • Βασικός Αρχιτέκτονας στην κοινωνική εκπομπή "Με το δεξί" του Αντέννα το 2010, όπου και ανακαίνισε 10 διαφορετικές κατοικίες με ενεργειακές επεμβάσεις.


Δημήτρης Κυριόπουλος, Μαθηματικός - Διευθυντής Γυμνασίου Ομβριακής Φθιώτιδας. Φθιώτιδα
Ο Δημήτρης Κυριόπουλος, γεννήθηκε στη Λαμία. Είναι κάτοχος πτυχίων Μαθηματικών και Πολιτικών Μηχανικών Δομοστατικών Έργων και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών:
α) Από το London Centre of Management  και
β) Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Γυμνασίου Ομβριακής Φθιώτιδας.
Είναι παντρεμένος με τη Μαθηματικό Δήμητρα Δάμπαση, που υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση (Φωκίδα), και πατέρας δύο παιδιών, του Χρήστου (τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων) και της Κωνσταντίνας - Παρασκευής (4ετής φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.)
Έχει διατελέσει:
 • Επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας,
 • Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας,
 • Συντονιστής - Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας,
 • Αιρετό μέλος της Διοίκησης του Π.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας,
 • Αιρετό μέλος του Τμήματος Βιοϊατρικής  του Παν/μίου Θεσσαλίας και
 • Αιρετό μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν/μίου Θεσσαλίας.
Γιώτα Παππά, Φιλόλογος - Υπάλληλος ΟΤΕ. Φωκίδα
Η Γιώτα Παππά, είναι υποψήφια ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με το συνδυασμό "Στερεά… Υπεροχής" του Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, από γονείς που κατάγονται από  την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της, αποφοίτησε με υποτροφία από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη "Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό".
Μετέπειτα εργάστηκε  στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων λογοτεχνικού περιεχομένου.
Τα τελευταία 10 χρόνια ζει μόνιμα στο Ν. Φωκίδας και εργάζεται στις τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ). Είναι έγγαμη και έχει 2 μικρά παιδιά. Ο σύζυγός της είναι γιατρός,  ιδιώτης, στην Ιτέα Φωκίδας.
Με την οικογένειά της συμμετέχουν στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τις ευαίσθητες  και όχι μόνο κοινωνικές ομάδες, αλλά και άλλες δράσεις, φορείς και συλλόγους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1