Π.Σ. Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα: Στήριξη στους συνανθρώπους μας με νοητική υστέρησηΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα, δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία, το εφετινό Φιλολογικό του Μνημόσυνο (που σε συνεργασία με τον δήμο Χαλκιδέων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, αλλά και την επιχορηγική υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποίησε στις 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου), το αφιέρωσε στην ομάδα των ΙΔΑΝΙΚΆ, καλώντας παράλληλα όλους τους Ευβοείς να στηρίξουν ηθικά αυτό το καθ’ όλα ανθρωπιστικό κίνημα, σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση των αρχών και της κοινωνίας ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι με νοητική υστέρηση και να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, λαμβάνοντας και τις πρεπούμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της αναπηρίας τους.
Η εκστρατεία, που ξεκίνησε από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες και καλούνται οι υποστηρικτές της να μπουν στην ιστοσελίδα της εκστρατείας και να συμπληρώσουν τη σχετική Δήλωση Υποστήριξης.
Ήδη την εκστρατεία μέσω του ιστοτόπου www.idanika.gr υποστηρίζουν: το Επιμελητήριο Εύβοιας, ο Δήμος Καρύστου, η Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, παράγοντες της Δικαιοσύνης, επίσκοποι, ηγέτες μεγάλων κοινωνικών οργανώσεων, Περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ. ά.
ΙΙ. Επισκέψεις
Τις προηγούμενες δέκα ημέρες δυο πολυπληθείς ομάδες από τα εννέα Κέντρα Φιλίας (ΚΑΠΗ του δήμου Περιστερίου Αττικής) μετά από αίτημα του συντονιστή αυτών κ. Δημητρίου Τσέλιου – και σε διαφορετικές το καθένα ημερομηνίες – επισκέφτηκαν το Μουσείο-Αρχείο Γιάννη Σκαρίμπα και ξεναγήθηκαν στον πολύτροπο σκαριμπικό κόσμο, μένοντας κατενθουσιασμένοι.
Εν συνεχεία, και με παράκληση του Κοινωνικού τους Λειτουργού ζητήθηκε στις επόμενες έξι εβδομάδες να φιλοξενηθούν και τα υπόλοιπα Κέντρα Φιλίας του δήμου Περιστερίου στον σκαριμπικό χώρο της οδού Λυκόφρωνος 4 (Παλαιό Ληξιαρχείο Χαλκίδας). Αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό.
Για το Δ. Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                          Η Ειδική Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κλ. Μπαϊρακτάρης                   Αίμη Γεωργουδάκη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1