Εκδήλωση παρουσίαση των βιβλίων του Nίκου Τριανταφυλλόπουλου, στη Χαλκίδα


Τα δύο νέα βιβλία του Nίκου Τριανταφυλλόπουλου, συγγραφέα, φιλόλογου, ''Στους Ευβοϊκούς του ονείρου'', εκδόσεις Μανιφέστο, 2018, και ''Ποιος φοβάται τον κύριο επιθεωρητή; Επτά και μία ιστορίες'', εκδόσεις Κουκούτσι, 2018, παρουσιάστηκαν στις 11 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα της εταιρείας ευβοϊκών σπουδών τ.τ. Χαλκίδας, στο Σπίτι με τα αγάλματα.
Για τα βιβλία μίλησαν οι, Συμεών Σταμπουλού, διδ. φιλολογίας, Λεωνίδας Ιωαννίδης, τοπογράφος μηχανικός, και ο συγγραφέας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της εταιρείας ευβοϊκών σπουδών τ.τ. Χαλκίδας, από τον Αριστείδη Αράπογλου, πρόεδρό της, και ακόμη το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, παρέδωσε στον συγγραφέα, πλακέτα ''Τιμής ένεκεν για την προσφορά του στα ευβοϊκά γράμματα'', και ενθύμιο από τη θητεία του στο πολεμικό ναυτικό.
Στην εκδήλωση - συζήτηση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος μητροπολίτης Χαλκίδας, και η Χαρά Νίκα, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.
Ο Ν. Τριανταφυλλόπουλος ζει στη Χαλκίδα. Σπούδασε φιλολογία στο παν/μιο Αθήνας. Έχει εργαστεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1959 έως το 1990. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Το λαγούμι", Δόμος, 1979, και "Για το θαλασσινό αηδόνι", Δόμος, 1984, τα πεζά "Τρία θαλασσινά ειδύλλια", Δόμος, 1985, ""Επισείουσα Ανέμου"", δημόσια βιβλιοθήκη Χαλκίδας, 1989, "Λιμενάρχης Ευρίπου", Κέδρος, 1993, Νεφέλη, 2002, "Ανύπαρχτο λιμάνι", Διάμετρος, 1998, και το μικτό είδος "Το βαθύ πηγάδι ή εκρήξεις συναφών φωτοβολίδων", Στιγμή, 1989. Ασχολείται με τη μελέτη και την έκδοση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1