► Οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη, η παράσταση του Γυμνασίου της Ερέτριας, στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας


Η κωμωδία του Αριστοφάνη "Όρνιθες", σε σκηνοθεσία Μιχαέλας Ρώτα, και διασκευή Βάσως Λευκούδη, ανεβαίνει στις 28 Ιουνίου, στις 9μμ, στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας.

Η θεατρική παράσταση είναι μια παραγωγή του Γυμνασίου της Ερέτριας.
Σημειώνεται ότι, το Γυμνάσιο Ερέτριας στο πλαίσιο του προγράμματος "Art Ventures in Europe: In search of common roots andperspectives" / Erasmus+ KA2, πραγματοποίησε από τις 6 έως τις 13 Μαΐου, εκπαιδευτικό ταξίδι στο σχολείο Theodor Frank Realschule, στο Teningen της Γερμανίας.
Πέντε μαθητές/τριες του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς Φωτεινή Καρυστινού και Mίχαελ Ρόντε, πήραν μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες του γερμανικού σχολείου, σε θεατρικά εργαστήρια, ξεναγήθηκαν στο  θέατρο του Freiburg, σε εργαστήρι ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, σε μεσαιωνικά αξιοθέατα και σε χώρους αναψυχής.
Η Γερμανία ήταν η συντονίστρια  χώρα του προγράμματος  στο οποίο συμμετέχει και το Γυμνάσιο Ερέτριας για τη διετία 2017-2019.
Το πρόγραμμα, κλείνει με το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης  "Όρνιθες" του Αριστοφάνη από το Γυμνάσιο Ερέτριας.
Στους Όρνιθες (414 π.Χ.) δύο μεσήλικες Αθηναίοι, ο ενεργητικότατος Πεισέταιρος και ο μάλλον άχρωμος Ευελπίδης, αναγκάζονται από τη μάστιγα της αθηναϊκής δικομανίας να εγκαταλείψουν την Αθήνα.
Έπειτα από περιπλανήσεις μεταξύ ουρανού και γης, φτάνουν στο χώρο των πουλιών.
Εκεί, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, που αμβλύνονται με τη μεσολάβηση του Τηρέα, ο οποίος άλλοτε ήταν άνθρωπος (βασιλιάς της Θράκης) και τώρα, μετά την απορνέωσή του, πουλί (τσαλαπετεινός), υιοθετείται το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Πεισέταιρου και κατασκευάζεται, μεταξύ ουρανού και γης, η πόλη Νεφελοκοκκυγυία, ως το αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση της (κατά τον Πεισέταιρο) αρχαίας κοσμοκρατορίας των πουλιών.
Πριν καλά - καλά χτιστεί η μετέωρη πόλη, καταφθάνουν απεσταλμένοι των θιγόμενων θεών, που κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν, επειδή η παρεμβαλλόμενη Νεφελοκοκκυγυία εμποδίζει την τσίκνα από τις θυσίες να ανέλθει στον ουρανό, Αθηναίοι αξιωματούχοι, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη νέα πόλη, καιροσκόποι κάθε λογής, που σπεύδουν να επωφεληθούν από τη νέα κατάσταση, και κάποιοι αυτόκλητοι υποστηρικτές, όπως ο φιλάνθρωπος και μισό-θεος Προμηθέας.
Όλοι αυτοί αντιμετωπίζονται δεόντως από τον Πεισέταιρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1